fbpx

Ο πατέρας του παιδιού μου, αρνείται να φύγει από το σπίτι μου και σπάει πράγματα. Τί να κάνω;

ADVERTISEMENT

Καλησπέρα σας εχω ένα μωρό με τον σύντροφο μου είμαι αγάμη μάνα δεν έχει κάνει αναγνώριση στο παιδί μας και θέλω να φύγει από το σπίτι μου το οποίο είναι ιδιοκτησία μου εχουμε επεισόδια αρκετά συχνά αλλες φορές σπάει πράγματα εχει ειδοποιηθεί η αστυνομία

μένει εδώ και 2.50 χρόνια περίπου αλλά στα χαρτιά δηλώνει άλλο σπίτι που έμενε!


ADVERTISEMENT

Τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτή την περίπτωση?Σας ευχαριστώ πολύ

Απαντάει ο δικηγόρος κύριος Δημήτρης Δουλιώτης

Αρχικά, η συγγένεια του τέκνου με τον πατέρα του και τους συγγενείς του συνάγεται ή από γάμο του πατέρα με την μητέρα (ΑΚ 1465 επ.) είτε εφόσον δεν υφίσταται γάμος, από την εκούσια (ΑΚ 1475 επ.)ή την δικαστική αναγνώριση (ΑΚ 1479 επ.). Εφόσον το τέκνο γεννήθηκε χωρίς γάμο και δεν έχει λάβει χώρα η αναγνώρισή του δεν συνδέεται με τον βιολογικό του πατέρα με συγγενικό δεσμό ακόμα κι αν είναι γνωστός ή βέβαιος.


ADVERTISEMENT

Υφίσταται φυσικά η βιολογική αλήθεια της πατρότητας αλλά νομικά δεν υπάρχει σχέση πατρότητας και άρα δεν αναγνωρίζεται κανένα δικαίωμα ούτε υποχρέωση στον βιολογικό πατέρα. Αυτό φαίνεται να συντρέχει στην κρινόμενη περίπτωση, όπου υπάρχει ελεύθερη ένωση του ζευγαριού και τέκνο άγαμης μητέρας, μη αναγνωρισμένο.

Εφόσον δε υφίστανται περιστατικά βίας (κάθε είδους – ψυχολογική/σωματική κλπ.) με το οικείο δικόγραφο μπορεί να αιτηθεί ο έτερος γονέας (εν προκειμένω η μητέρα) την λήψη κάθε πρόσφορου μέτρου όπως απομάκρυνση του κακοποιητικού προσώπου από την οικία ή την απαγόρευση προσέγγισης αυτής και του τέκνου.

Σε κάθε περίπτωση τα εν λόγω ζητήματα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα με επιπτώσεις στον ψυχισμό ενός παιδιού γι’ αυτό και  συνιστούμε την απεύθυνση σε δικηγορικό γραφείο με εξειδίκευση σε ζητήματα οικογενειακού δικαίου, ώστε να ενημερωθείτε πλήρως κι εμπεριστατωμένα για το εν λόγω ζήτημα και τα δικαιώματα που σας παρέχει ο νόμος.

Δημήτριος Β. Δουλιώτης
Δικηγόρος LLB London
Ραβινέ 17 Κολωνάκι, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210-3627672
Web: http://douliotis-law.com/

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ