«Κάθε Στιγμή Μετράει» τραγουδά ο Γιάννης Πλούταρχος για φιλανθρωπικό σκοπό και μας καθηλώνει

0

Ένα μοναδικό τραγούδι, ένας μοναδικός σκοπός, μια μοναδική ταινία…

Έρευνα-Ρεπορτάζ: Βαλεντίνα Σπύρου


Ποιός θα μπορούσε να ερμηνεύσει καλύτερα το τραγούδι «Κάθε Στιγμή Μετράει» από το Γιάννη Πλούταρχο, έναν χαρισματικό καλλιτέχνη, ο οποίος εκτός από εκπληκτική φωνή, είναι Άνθρωπος με ευαισθησίες και αγάπη για το συνάνθρωπο;

Η ταινία, της οποίας το soundtrack τραγούδησε ο Γιάννης Πλούταρχος, είναι μικρού μήκους ονομάζεται «Bone Brothers». Σκηνοθέτης της είναι ο Χρήστος Ανδριόπουλος, ο οποίος με τη μαεστρία, το ταλέντο και εμπειρία του μας «ταξιδεύει» σε έναν άλλο κόσμο: σε αυτόν της αναζήτησης συμβατού δότη μυελού των οστών από ένα παιδί και της πορείας αυτού και της οικογένειάς του από την αρχική χαρά και την ανεμελιά, στην αγωνία, τον πόνο και τον αγώνα προς τη λύτρωση και την ανακούφιση.

Το όλο εγχείρημα έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους μας το σημαντικό έργο και την προσπάθεια, που κάνει ο Σύλλόγος Γονέων και κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Πίστη».

Ο Γιάννης Πλούταρχος δέχτηκε με χαρά να συμμετάσχει αφιλοκερδώς, όπως και όλοι οι συντελεστές άλλωστε. Μόλις του έγινε η πρόταση, την αποδέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη και ανταποκρίθηκε με χαρά στο κάλεσμα. Εξάλλου, ο κόσμος το λέει εδώ και χρόνια: Είναι το «Καλύτερο Παιδί» και το αποδεικνύει έμπρακτα σε κάθε ευκαιρία.

Το τραγούδι είναι σε στίχους του Βασίλη Παππά και μουσική του γνωστού μουσικοσυνθέτη Θάνου Γεωργουλά, ο οποίος έχει συνεργαστεί και παλαιότερα με τον Γιάννη Πλούταρχο. Είναι ένα αισιόδοξο, γεμάτο μηνύματα τραγούδι. Η μαγευτική, «ταξιδιάρικη» φωνή του αγαπημένου μας καλλιτέχνη συνοδεύει το συγκινητικό σενάριο και μας υπενθυμίζει, ότι η προσφορά και η αγάπη είναι η μόνη μας ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο.