Το Instagram κατέβασε φωτογραφίες μαμάς με τον ανάπηρο γιο της

0

Η Charlie Beswick, μητέρα διδύμων αγοριών, χρησιμοποιεί το λογαριασμό της στο Instagram για τον ίδιο λόγο, που τον χρησιμοποιούν οι περισσότεροι μαμάδες – να δείξουν σε φίλους και οικογένεια τα παιδάκια τους και πόσο όμορφα περνάνε μαζί. Μετά, όμως, από ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα τακτικής δημοσίευσης φωτογραφιών, η Beswick βρέθηκε μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη: το Instagram είχε κατεβάσει – δεύτερη φορά σε ένα μήνα – φωτογραφία του γιου της, Harry, ο οποίος γεννήθηκε με το σύνδρομο «Goldenhar» (ατελής διάπλαση της μιας πλευράς του προσώπου), μια σπάνια κατάσταση, όπου το μάτι, η κόγχη του ματιού, το ρουθούνι και το αυτί δεν αναπτύσσονται σωστά.
DJi_Ni_FFXc_AA-_Wnu«Στην αρχή σοκαρίστηκα, μπερδεύτηκα, γενικώς τα έχασα. Θεώρησα, ότι κάποιο λάθος είχε γίνει», δήλωσε η Beswick. «Ήμουν πολύ θυμωμένη, γιατί δεν ήταν η πρώτη φορά, που γινόταν κάτι τέτοιο, αλλά η δεύτερη. Ήμουν πραγματικά εκτός εαυτού, δεν θα το άφηνα να περάσει έτσι».

Το Instagram προσπάθησε να δικαιολογηθεί, λέγοντας πως η φωτογραφία παραβιάζει τους όρους της κοινότητας, αλλά η μητέρα δεν τα παράτησε κι έκανε τις απαραίτητες ενέργειες, για να μιλήσει με τον εκπρόσωπο της εταιρείας και να μάθει το λόγο, για τον οποίο αφαιρέθηκε η φωτογραφία του γιου της. Ωστόσο, δεν έλαβε ποτέ απάντηση.

«Στο λογαριασμό μου στο Instagram έχω δημοσιεύσει εκατοντάδες φωτογραφίες του Harry και του Oliver, του δίδυμου αδελφού του, αλλά και οι δύο εικόνες, που δημοσιεύτηκαν χωρίς το προσθετικό του μάτι, δέχτηκαν αναφορά και κατέβηκαν», εξηγεί η Beswick. «Όσο εξοργισμένη είμαι με κάποιον, που έκανε αναφορά σε μία φωτογραφία παιδιού με πρόβλημα υγείας, άλλο τόσο εξοργισμένη είμαι με το Instagram, που εγκρίνει τέτοιου είδους διακρίσεις».

Το Instagram δεν μπήκε καν στη διαδικασία να της απαντήσει, γι’ αυτό και η Beswick ανέβασε στο Twitter αυτή τη φορά ένα ποστ θέλοντας να εκφράσει το θυμό της: Το tweet της έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής πάνω από 122.800 retweets και 75.000 «αγαπημένα», απαιτώντας από το Instagram να δώσει μια απάντηση.

«Όλοι ήταν εξοργισμένοι και συμφωνούσαν μαζί μου. Το Instagram ανέβασε ξανά τη δεύτερη φωτογραφία σε περίπου 4-5 ώρες, ενώ την πρώτη λίγες μέρες μετά. Η υποστήριξη ήταν απίστευτη», δήλωσε η Beswick. «Δεν το περίμενα. Ήθελα το Instagram τουλάχιστον να με ακούσει και να μη χρειαστεί να γίνει όλος αυτός ο χαμός, για να καταλάβουν, ότι η κίνησή τους ήταν λάθος. Η μεγάλη ανταπόκριση δείχνει, ότι εξακολουθεί να υπάρχει στον κόσμο μεγάλη πίστη και αγάπη για τον άνθρωπο. Αυτοί οι 2-3, που έκαναν αναφορά στις φωτογραφίες του παιδιού επιβεβαιώνουν, ότι είναι αυτοί η μειοψηφία και όχι τα παιδιά με το πρόβλημα υγείας του παιδιού μου».

Πηγή: yourtango.com