Barbie με μπούρκα: Η διάσημη κούκλα μόλις κυκλοφόρησε σε μία διαφορετική εκδοχή, από τη Mattel

0

Η Barbie έχει νέο λουκ και μας αρέσει. Η διάσημη κούκλα απέκτησε τη δική της μπούργκα. Καθώς η Mattel κάνει κινήσεις για να την κάνει πιο ξεχωριστή, ο γίγαντας των παιχνιδιών μόλις ανακοίνωσε το λανσάρισμα της «Barbie με μπούρκα», το παραδοσιακό κεφαλομάντηλο που πολλές μουσουλμάνες φορούν δημοσίως.

Το παιχνίδι με τη Barbie είναι από τις πιο αγαπημένες παιδικές αναμνήσεις πολλών κοριτσιών. Και τώρα που έχει και τη μπούργκα της, θα φανεί λίγο πιο οικεία σε πολλά κοριτσάκια σε όλο τον κόσμο.
ibtihaj-muhammed-barbie-doll_0Η ανανεωμένη της εμφάνιση ήταν αποτέλεσμα της ευγενικής χορηγίας του προγράμματος «Shero», το οποίο κάθε χρόνο τιμά γυναίκες, που έχουν εμπνεύσει τον κόσμο με τα αξιοσημείωτα επιτεύγματά τους. Μία από αυτές τις σπουδαίες γυναίκες είναι η ξιφομάχος Ibtihaj Muhammad, η οποία ήταν η πρώτος Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης, που αγωνίστηκε φορώντας μπούργκα.

Η «Shero» Barbie που κατασκευάστηκε προς τιμήν της σηματοδοτεί την πρώτη φορά, που η περίφημη κούκλα φόρεσε μαντίλα.

«Το παιχνίδι με τη Barbie με βοήθησε να φανταστώ και να ονειρευτώ, τί ήθελα να γίνω», δήλωσε η Muhammad σε συνέντευξή της στο περιοδικό Bustle. «Λατρεύω τη σχέση μου με τη Barbie. Την αγαπώ. Τώρα, έχω τη δική μου κούκλα, που φορά μπούργκα και η επόμενη γενιά μπορεί να παίξει μαζί της και να κάνει τα δικά της όνειρα». Είναι εκπληκτικό. Αυτή η κούκλα θα βοηθήσει χιλιάδες παιδιά στον κόσμο να δημιουργήσουν τις δικές τους όμορφες αναμνήσεις. Η μοναδική «Shero» Barbie θα είναι διαθέσιμη το 2018.

Ευτυχώς, έχουμε ήδη πάρει μια ιδέα από τη νέα Barbie. Η Muhammad παρουσιάστηκε μαζί της τη Δευτέρα, όταν ανακηρύχθηκε ως ένας από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στο περιοδικό TIME το 2016 στο «Glamour Women of the Year». Οι προηγούμενες «Shero» Barbies έχουν εμπνευστεί από την ολυμπιονίκη της ενόργανης γυμναστικής Gabby Douglas, το μοντέλο Ashley Graham, τη μπαλαρίνα Misty Copeland, τη σκηνοθέτη Ava DuVernay και την ηθοποιό Zendaya, σύμφωνα με το CNN. Όταν «έσκασε» η είδηση ​​για τη «Shero» Barbie της Muhammad, ο κόσμος έγραψε στο Twitter χιλιάδες σχόλια, για να μοιραστεί τον ενθουσιασμό του, συμπεριλαμβανομένης της ηθοποιού Kerry Washington.

Η Mattel έχει λανσάρει κατά καιρούς πολλές «διαφορετικές» κούκλες, που είναι μοναδικές και υπέροχες. Τελικά έχουμε Barbie, που είναι ψηλές, με καμπύλες, μικροσκοπικές, λεπτές, σκούρες. Ακόμη και ο Ken άλλαξε. Στη Mattel έχουν εργαστεί σκληρά, για να φτιάξουν παιχνίδια, που αντιπροσωπεύουν καλύτερα τα αγόρια και τα κορίτσια, που παίζουν μ’ αυτά. Έτσι καιρός ήταν για μια Barbie με μπούργκα.
barbie«Η Barbie «αγαπάει» την Ibtihaj όχι μόνο για την ανάδειξή της ως Ολυμπιονίκη, αλλά και για όλους τους λόγους, που την κάνουν να ξεχωρίζει», εξήγησε ο Sejal Shah Miller, Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ για τη Barbie. «Η Ibtihaj αποτελεί έμπνευση για αμέτρητα κορίτσια. Τιμώντας και διαδίδοντας την ιστορία της, ελπίζουμε αυτή η κούκλα να τους υπενθυμίζει πάντα, ότι μπορούν να γίνουν και να κάνουν οτιδήποτε θελήσουν».

Πηγή: scarymommy.com