Δεν έχω πάρει ποτέ δώρο γενεθλίων στα παιδιά μου. Tα παιδιά δεν χρειάζονται δώρα αλλά στιγμές!

0

Όταν πρόκειται για τα γενέθλια των γιων μου, το παραξηλώνω. Μιλάμε για πάρτι με τους συμμαθητές, προσκλήσεις σε ειδικό χαρτί, μια τούρτα που ξοδεύω μέρες ολόκληρες για να τη σχεδιάσω και μπισκότα, τα οποία ξαγρυπνάω μέχρι αργά για να διακοσμήσω. Όταν ξυπνάνε, υπάρχουν μπαλόνια γύρω από το τραπέζι, ενώ υπάρχει η καθιερωμένη οικογενειακή γιορτή με παππούδες και γιαγιάδες στα αγαπημένα εστιατόρια των παιδιών. Και, φυσικά, δεν ξεχνάω τα χρόνια πολλά και τα γλυκά στο σχολείο.

Αλλά όταν πρόκειται για τη μεγάλη μέρα των παιδιών μου, υπάρχει ένα πράγμα που δεν κάνω: Να τους παίρνω δώρα.

Δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μου να μην τους παίρνω δώρα, αλλά στα πρώτα τους γενέθλια, δεν έβλεπα το λόγο να το κάνω. Έπαιρναν πάντα τόσα δώρα από συγγενείς και φίλους, περισσότερα απ’ όσα χρειάζονταν και ήμουν πάντα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για το που έπρεπε να βάλω όλα αυτά τα πράγματα. Στο δημοτικό, με τα παιδικά πάρτι και τους συμμαθητές, το βουνό των δώρων μεγάλωνε επικίνδυνα. Βάλε και τις γιορτές με τους συγγενείς, και απλά φαινόταν υπερβολικό – για να μην πω ακριβό-όλο αυτό. Έτσι καταλήξαμε να μην τους αγοράζουμε δώρα γενεθλίων – και ποτέ δεν παραπονέθηκαν γι’ αυτό.

Δεν ξέρω αν θα τους δώσω ποτέ δώρο στα γενέθλιά τους. Ακόμα και όταν ξεπεράσουν την ηλικία με τα παιδικά πάρτι, θα έχουν περισσότερες εμπειρίες, παρά υλικά πράγματα – δώρα που μπορούν να ζήσουν με εμάς, όπως αγώνες, θεατρικές παραστάσεις, ταινίες στο σινεμά κτλ. Πιστεύω ότι τα παιδιά δεν χρειάζονται δώρα αλλά στιγμές. Και τους δίνουμε και ένα σημαντικό μήνυμα. Ότι η αξία δεν βρίσκεται στο χρήμα.

Πηγή: popsugar.com