Θ. Φωτίου: Μέχρι τις 19 Οκτωβρίου το επίδομα του ΟΓΑ (βίντεο)

0

Τα οικογενειακά επιδόματα θα πιστωθούν στις 16 ή και 19 Οκτωβρίου, σε 635.000 δικαιούχους αμέσως μόλις αποδεσμευτούν τα χρήματα από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης τόνισε η αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου σε συνέντευξη της στον ΑΝΤ1.

Η κ. Φωτίου αναφέρθηκε συγκεκριμένα για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ την κάρτα σίτισης και το επίδομα ενοικίου. Ειδικότερα για το επίδομα στέγης η υπουργός σημείωσε ότι «το βλέπουμε» σε μακρόχρονη διάρκεια.

Για την κάρτα σίτισης και τα αναδρομικά είπε ότι το πρόγραμμα θα επεκταθεί και μέσα στο 2016 ώστε να δοθούν σταδιακά τα χρήματα στις κάρτες, ενώ στις 24 Οκτωβρίου θα πιστωθούν τα χρήματα.

Αναφορικά με το επίδομα ενοικίου τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να πιστώνονται στην ώρα τους ενώ κάλεσε τους ιδιοκτήτες ακινήτων να εμπιστεύονται τους δικαιούχους ώστε να μην κρατούν τα σπίτια τους κλειστά, στα θύματα της κρίσης.

Τέλος, για τις ενστάσεις της κάρτας σίτισης ανέφερε ότι έχουν καθυστερήσει λόγω ότι γίνεται ο έλεγχος με το χέρι και όχι ηλεκτρονικά ενώ έκανε γνωστό ότι θα ανακοινωθούν στο τέλος του μήνα, ή στις αρχές Νοεμβρίου.

Το παρακάτω βίντεο έρχεται να διαψεύσει την είδηση που δυστυχώς από το πρωί, τρομοκρατεί τους δικαιούχους καθώς αναπαράγεται ασύστολα στο διαδίκτυο, υποστηρίζοντας ότι δεν θα δοθεί καθόλου το επίδομα του ΟΓΑ, κατ΄εντολή της Κας Φωτίου.

Συνιστούμε στους αναγνώστες να φιλτράρουν ό,τι διαβάζουν στο διαδίκτυο, ειδικά σε ό,τι αφορά άρθρα που δεν συνοδεύονται από οπτικοακουστικό υλικό ή άλλες επίσημες αποδείξεις και ευχόμαστε αυτός ο εφιάλτης με τις ημερομηνίες καταβολής του επιδόματος, επιτέλους να λάβει τέλος!

Πηγή: http://www.avgi.gr/