fbpx

Γρήγορη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο. Δεν υπάρχει αυτή η συνταγή!

| 8 Ιανουαρίου 2018
ADVERTISEMENT

Είναι τόσο νόστιμη που τα παιδιά δεν θα τη χορταίνουν. Επιπλέον είναι εύκολη στην εκτέλεσή της και ετοιμάζεται γρήγορα.

Τι θα χρειαστείτε:


ADVERTISEMENT

1 λίτρο γάλα

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

1,5 φλιτζάνι ζάχαρη


ADVERTISEMENT

Μισό πακέτο βούτυρο

2 αβγά

2 βανίλιες

Για το σιρόπι:

1 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 φλιτζάνι νερό, μία φλούδα πορτοκαλιού

Ξεκινάμε:

Ζεσταίνουμε το γάλα στην κατσαρόλα και μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει.

Την βγάζετε απ’ το μάτι και την αφήνετε να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας συχνά.

Χτυπάτε τα αβγά και τα προσθέτετε, μαζί με τη βανίλια.

Βουτυρώνετε ένα ταψί και απλώνετε το μείγμα.

Ψήνετε στους 170 βαθμούς για 40 – 45’.

Όσο ψήνεται η γαλατόπιτα, ετοιμάζετε το σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει.

Βγάζετε τη γαλατόπιτα απ’ το φούρνο και όπως είναι ζεστή, την τρυπάτε με οδοντογλυφίδες και ρίχνετε πάνω της το κρύο σιρόπι.

Όταν ρουφήξει το σιρόπι, την κόβετε σε κομμάτια

ΤΙΠ: Γίνεται εξίσου πεντανόστιμη και χωρίς σιρόπι.

Κι αν τη σερβίρετε με άχνη και κανέλα, θα μοιάζει με μπουγάτσα!

Πηγή: http://www.infokids.gr

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ