Προχωρεί με ταχείς ρυθμούς η άδεια πατρότητας στη Κύπρο

0

Στις 14 Ιουλίου αναμένεται να αχθεί ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής το πακέτο νομοσχεδίων του υπουργείου Εργασίας, που αφορά, μεταξύ άλλων, τροποποίηση του νόμου περί παραχώρησης του επιδόματος τέκνου και αύξηση κατά 5.000 ευρώ, μετά το δεύτερο παιδί, των εισοδηματικών κριτηρίων για το επίδομα. Το άλλο νομοσχέδιο αφορά στην εισαγωγή του θεσμού της άδειας πατρότητας και προβλέπει την παραχώρηση δύο εβδομάδων μετ’ απολαβών.

Ακόμη, τα κόμματα θα τοποθετηθούν επί των νομοσχεδίων που ρυθμίζουν τα δικαιώματα σε επίδομα μητρότητας που απολαμβάνουν οι δύο γυναίκες στην περίπτωση της παρένθετης τεκνοποίησης.

Η συζήτηση των νομοσχεδίων συνεχίστηκε και χθες, ενώπιον της  Επιτροπής Εργασίας, με την υπουργό Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, να εξηγεί στους βουλευτές τα νομοσχέδια.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροής, Ανδρέας Φακοντής, όλοι οι νόμοι, πλην αυτού της αύξησης των εισοδηματικών κριτηρίων για το επίδομα τέκνου, θα τεθούν σε ισχύ την 1η Αυγούστου. Οι αλλαγές για το επίδομα τέκνου θα ισχύουν από τον Ιανουάριο του 2018.

Πηγή: http://www.philenews.com