fbpx

Αγανακτισμένος πατέρας ξεσπά: Η πρώην με αφήνει να βλέπω το παιδί μόνο από τα κάγκελα της αυλής!

| 12 Μαρτίου 2019
ADVERTISEMENT

Καλησπέρα από έναν δυστυχώς διαζευγμένο πατέρα που απεγνωσμένα προσπαθεί να επικοινωνήσει με το μικρό του γιο.

Είμαι σε διάσταση εδώ και περίπου ένα χρόνο με τη σύζυγό μου, με την οποία έχουμε ένα αγοράκι οκτώ ετών και δυστυχώς παρόλο που με δικαστική απόφαση έχει οριστεί η επικοινωνία μου με το μικρό, δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ. Συγκεκριμένα ο μικρούλης μένει με τη μητέρα του σε ένα χωριό της Λακωνίας. Να σημειώσω εδώ ότι το δικαστήριο μου έχει ορίσει να πληρώνω διατροφή στη μητέρα 100 ευρώ γιατί έφερε στο δικαστήριο τις αποδοχές της ότι εργάζεται ως τετράωρη ενώ εργάζεται ως πλήρης απασχόληση, είναι υγιής και συγχρόνως μένουν οι γονείς της δίπλα και τη βοηθούν στο να κρατάνε το παιδί όταν εργάζεται. Εγώ έχω μισό ταξί σε χωριό, τα έξοδα είναι παρά πολλά και παρόλα αυτά πληρώνω και διατροφή άλλα 250 ευρώ για το μικρό, συνολικά 350 ευρώ.


ADVERTISEMENT

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου που ορίστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα και για τρεις φορές με την απειλή μήνυσης πήρα το μικρό περίπου 50 μέτρα από το σπίτι της μητέρας και με δισταγμό από το παιδί μην απομακρυνθούμε. Έπειτα από τότε η πόρτα στο σπίτι ήταν κλειδωμένη και επικοινωνούσα με το μικρό κατ’ αυτό τον τρόπο, είτε βρέχει είτε κάνει κρύο μέσα από μια κλειδωμένη καγκελόπορτα.

Ο μικρός παρόλο που φαίνεται ότι νουθετείται και χειραγωγείται εναντίον μου από τη μητέρα ποτέ δεν μου έχει πει «δεν θέλω να σε δω», απλά μου λέει «θέλω να βγω, αλλά δεν μπορώ, τα κλειδιά τα έχει η μαμά κρυμμένα». Έχει γίνει γνωστό σε όλο το χωριό και ακόμα και συγγενείς δικοί της την κατακρίνουν γιατί με τον μικρό είχα μια άριστη και στοργική σχέση.

Εκτός από αυτό δεν έχω ενημέρωση όσον αφορά στις δραστηριότητες του παιδιού. Ο μικρός λέει «θέλω να με λέτε με το επώνυμο της μαμάς στο σχολείο». Ο, τι παιχνίδι του έχω πάει ξαφνικά την επόμενη που θα τον δω έχει πάθει ζημιά. Οι δικοί μου μένουν στην Αθήνα και ουδέποτε τον έχω πάει, με εξαίρεση ένα Σάββατο που τυπικά ήταν η διανυκτέρευση μου με το μικρό ήρθε η μητέρα μου και τον είδε κατά τον ίδιο τρόπο, στα σκαλιά του σπιτιού με κλειδωμένη καγκελόπορτα παρόλο που είναι αιμοκαθαρόμενη και κάνει αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα.

Να σημειώσω ότι ο χρόνος που κάθομαι με το μικρό είναι περίπου μισή ώρα κάθε φορά γιατί ο μικρός τις πιο πολλές φορές μου λέει «έχω διάβασμα» και αλλά πολλά. Σε ερωτήσεις που  έχουν κάνει της μητέρας «γιατί δεν ανοίγεις την πόρτα», η μητέρα λέει «εγώ δεν έχω καμία δουλειά με την πόρτα, αν θέλει ο μικρός να ξεκλειδώσει την πόρτα». Μη έχοντας άλλη επιλογή της έχω κάνει μηνύσεις για παραβίαση δικαστικής απόφασης, οι όποιες ένας Θεός ξέρει ποτέ θα εκδικαστούν.

Το περίεργο είναι ότι το αυτόφωρο για τη μητέρα είναι 48 ώρες ενώ αν ο πατέρας δεν καταβάλει την διατροφή είναι διαρκές. Μόνο δικαιοσύνη δεν υπάρχει. Παρόλα αυτά πήγα στον εισαγγελέα, ο όποιος μου είπε να κάνω μήνυση. Του λέω ότι έτσι κινδυνεύω να χάσω το παιδί μου και μου απάντησε «δυστυχώς έτσι είναι ο νόμος». Έπιασα κοινωνική λειτουργό. Δεν μπορούσε να βοηθήσει γιατί λέει αν αιτηθώ τώρα να βάλω κάποιον για να εξετάσει το παιδί, θα δει επιφανειακά το περιβάλλον του παιδιού και δεν θα βγει τίποτα.


ADVERTISEMENT

Έκανα αγωγή για τη μη εφαρμογή της απόφασης, η οποία εκδικάζεται αρχές Οκτωβρίου και θα ήθελα να ρωτήσω: Πώς για ένα τόσο λεπτό ζήτημα η δικαιοσύνη τραβάει τόσο πολύ τα δικαστήρια; Γιατί ο πατέρας κρίνεται ως ο ορισμός της διατροφής, ενώ η μητέρα πάντα είναι το αδύναμο πλάσμα και η πιο ικανή για την επιμέλεια; Πώς θα γιατρευτεί η ψυχή του παιδιού; Κάποιοι παρατάνε τα παιδιά τους, ενώ κάποιοι θέλουν να είναι δίπλα τους και δεν μπορούν.

Όλο αυτό είναι μια κατάθεση ψυχής και μια απεγνωσμένη κραυγή βοήθειας από ένα πατέρα που δεν μπορεί να έχει το παιδί του.

Θέλω να σας συγχαρώ για την ιστοσελίδα σας και αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει, θα το εκτιμούσα πολύ. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και επί τη ευκαιρία θα ήθελα να ευχηθώ λόγω της ημέρας χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες και να ευχηθώ όλες οι διαζευγμένες μητέρες που έχουν ένα σωστό πατέρα απέναντι τους να ενισχύουν την επικοινωνία των παιδιών μαζί τους για την ψυχική ισορροπία, αλλά και τη διαμόρφωση και το χτίσιμο του χαρακτήρα τους και την ασφάλεια που θα νιώθουν σε όλη τους τη ζωή.

Ευχαριστώ από καρδιάς!!!

Σπύρος

Θέλεις να μας μιλήσεις; Κι εμείς!
Στείλε μας την ιστορία σου με email στο info@singleparent.gr κι εμείς θα τη δημοσιεύσουμε εντελώς ανώνυμα!

Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σου, θα παραμείνει μυστική. Στοιχεία της ιστορίας έχουν αλλαχθεί για ευνόητους λόγους και τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά. Σχόλια προσβλητικά και επιθετικά δεν θα δημοσιεύονται!
Για λόγους προστασίας των αναγνωστών μας, δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους όρους χρήσης μας εδώ

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ