fbpx

Δελτίο τύπου σχετικά με την υπόθεση του Μάριου Κουρεμπή που παλεύει να αναγνωρίσει το παιδί του

| 25 Ιανουαρίου 2021
ADVERTISEMENT

Δεδομένης της δημοσιότητας που έλαβε τις τελευταίες ημέρες η, προσφάτως αναληφθείσα από τους υπογράφοντες το παρόν δικηγόρους, δικαστική διαφορά του εντολέως, Μάριου Κουρεμπή, αναφορικά με την αναγνώριση ανηλίκου τέκνου, για το οποίο εξαιρετικά βάσιμη πεποίθηση υφίσταται ότι ο τελευταίος είναι ο βιολογικός πατέρας αυτού, διευκρινίζονται τα εξής:

Ο κ. Κουρεμπής, το έτος 2017, προέβη σε κατάθεση, ενώπιον του τότε καθ’ ύλη αρμοδίου Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αγωγής προσβολής πατρότητας, προκειμένου να αναγνωρισθεί η πατρότητα του ανηλίκου τέκνου της αντιδίκου του Ο.Γ., το οποίο γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 2017. Κατά τη γέννηση του τέκνου, η μητέρα και αντίδικος βρισκόταν σε έγγαμο βίο με έτερο άνδρα, με τον οποίο, όμως, βρισκόταν σε πλήρη διάσταση.


ADVERTISEMENT

Έτσι, το ανήλικο τέκνο τεκμαίρεται τέκνο του συζύγου της Ο.Γ., Εμ.Α., ως τέκνο γεννημένο εντός γάμου. Ο κ. Κουρεμπής και η μητέρα του τέκνου διατηρούσαν σταθερή και μόνιμη ερωτική σχέση κατά τον χρόνο συλλήψεως του ανηλίκου τέκνου, η δε μητέρα διαβεβαίωσε πολλάκις πως ο εντολέας μας είναι ο πατέρας του κυοφορούμενου τέκνου. Σημειώνεται ότι δεν ήταν δυνατή η σύλληψη του ανηλίκου τέκνου από το νόμιμο σύζυγο της μητέρας του, καθώς η μητέρα και ο σύζυγός της τελούσαν σε πλήρη διάσταση και είχαν διακόψει από καιρού τις σαρκικές τους επαφές. Εξάλλου, έχει επανειλημμένως δηλώσει δημόσια η ίδια η κα. Ο. Γ. ότι ο τότε σύζυγός της δεν είναι ο πατέρας του τέκνου αυτού.

Για την εκδίκαση της ως άνω αγωγής, αρχικώς είχε οριστεί δικάσιμος τον Σεπτέμβριο του έτους 2019, πλην, όμως, ο κ. Κουρεμπής κατέθεσε αίτηση προτιμήσεως, η οποία έγινε δεκτή με αποτέλεσμα να συζητηθεί τον μήνα Απρίλιο του 2018 .

Επί της αγωγής, εκδόθηκε, λίγους μήνες αργότερα, μη οριστική απόφαση, η οποία ανέβαλε την πρόοδο της δίκης, προκειμένου να διοριστεί, ετεροχρονισμένα και νομίμως, ειδικός επίτροπος του ανηλίκου τέκνου για να το εκπροσωπήσει δικαστικά, όπως και πράγματι συνέβη.


ADVERTISEMENT

Έτσι, περί τα μέσα του έτους 2019, εκδόθηκε η σχετική απόφαση, η οποία όρισε ειδική επίτροπο του ανηλίκου τέκνου, τη μητέρα της μητέρας του και γιαγιά αυτού.
Έπειτα, ο κ. Κουρεμπής επανέφερε με κλήση την αρχική αγωγή περί προσβολής πατρότητας, καλώντας στη συζήτηση, πέραν της μητέρας του ανηλίκου τέκνου, την ειδική επίτροπο του ανηλίκου τέκνου, καθώς και τους κληρονόμους του, ήδη τότε αποβιώσαντα, τεκμαιρόμενου πατέρα του τέκνου, Εμ. Α.

Αποτέλεσμα αυτών ήταν να εκδοθεί, τον μήνα Ιούνιο του 2020, οριστική απόφαση επί της αγωγής, η οποία απέρριψε αυτή ως απαράδεκτη, λόγω έλλειψης παθητικής νομιμοποίησης του ανηλίκου τέκνου, καθώς, σύμφωνα με το σκεπτικό της, δεν ενήχθη (το τέκνο) με το εισαγωγικό δικόγραφο, κρίνοντας, παράλληλα, ότι ο μετέπειτα διορισμός του ειδικού επιτρόπου, δεν θεραπεύει την έλλειψη αυτή.

Στόχος του παρόντος είναι η δημοσιοποίηση των, έως την έκδοση της οριστικής αποφάσεως, πραγματικών περιστατικών, τα οποία, όπως προαναφέραμε, έλαβαν χώρα πριν την ανάθεση της υποθέσεως σε εμάς, χωρίς οποιονδήποτε περαιτέρω νομικό σχολιασμό.

Καθίσταται σαφές πως ο εντολέας μας ήδη έχει προβεί, εκ νέου, σε νομικές ενέργειες, επιφυλασσόμενος παντός ετέρου δικαιώματός του, ενώπιον των αστικών και ποινικών δικαστηρίων της χώρας.

Τέλος, να σημειωθεί πως ο κ. Κουρεμπής δεν έχει οποιαδήποτε επαφή και επικοινωνία τόσο με το ανήλικο τέκνο, από τη γέννησή του μέχρι σήμερα, όσο και με τη μητέρα αυτού, Ο. Γ., παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες εύρεσης εξωδικαστικής επίλυσης της διαφοράς, μιας και μια απλή εξέταση DNA δύναται να διευθετήσει το ζήτημα, κάτι που αιτείται, για άλλη μια φορά, και δια του παρόντος.

Η πληρεξούσια δικηγόρος Θεσσαλονίκης,
Αικατερίνη Τσιαμπέρα( Catherine Tsiampera) | ο πληρεξούσιος δικηγορος Αθηνών, Γεώργιος Δ. Ζήσης( George D. Zinon )”

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ