fbpx

Είμαι χωρισμένος και ανακάλυψα πρόσφατα ότι η κόρη μου δεν είναι πια παρθένα. Πώς να της μιλήσω;

| 25 Αυγούστου 2017
ADVERTISEMENT

Το όνομά μου είναι Χρήστος και είμαι ένας 46χρονος διαζευγμένος μπαμπάς με δύο έφηβες κόρες ηλικίας 14 και 16 ετών. Είμαι χωρισμένος εδώ και 3 χρόνια, αλλά έχω πολύ καλή σχέση με την πρώην μου και συνεργαζόμαστε άριστα στο θέμα των παιδιών. Ο λόγος, που σας απευθύνομαι είναι λόγω της πρόσφατης ανακάλυψης μου, ότι η κόρη μου δεν είναι πια παρθένα.

Πάνω σε μια συζήτηση με τη πρώην γυναίκα μου, ανακαλύψαμε, ότι υπήρχε ένα Σαββατοκύριακο, που και οι δύο νομίζαμε, ότι η μεγαλύτερή μας κόρη ήταν με τον άλλο γονέα. Αυτό που διαπιστώσαμε αργότερα ήταν, ότι η 16χρονη κόρη μας ήταν με το φίλο της στο σπίτι της πρώην συζύγου μου…μαζί…όλη νύχτα.


ADVERTISEMENT

Μετά από αυτή τη συζήτηση – ανακάλυψη, είπα στην πρώην μου, ότι είμαι εγώ αυτός, που θα κάνει αυτή τη “συζήτηση” μαζί της. Σχεδιάζω να της μιλήσω την επόμενη εβδομάδα, οπότε θα εκτιμούσα κάθε συμβουλή, που μπορείτε να μου προσφέρετε. Θέλω να βεβαιωθώ, ότι θα της μεταδώσω τα σωστά μηνύματα με το σωστό τρόπο και δεν θα την κομπλάρω, ώστε να κλειστεί στον εαυτό της και να μη μου πει τίποτα. Θέλω να καταλάβει τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου για το θέμα αυτό.

Αγαπητέ Χρήστο,

Οι καιροί και οι καταστάσεις δεν αλλάζουν. Στην περίπτωσή μου, είχα ένα παρόμοιο περιστατικό, όταν ο γιος μου έφερνε κρυφά σπίτι την κόρη του γείτονα. Στην αρχή δεν το είχα καταλάβει, αλλά μετά άρχισα να βλέπω τις ενδείξεις, όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα στο εξωτερικό παράθυρο και την καρέκλα, που η γυναίκα μου πάντα έβαζε μπροστά στην πόρτα να είναι μονίμως σε άλλη θέση.  Σε αντίθεση με την περίπτωσή σου, το δικό μου θέμα ήταν “ημερήσιο” και όχι “νυχτερινό”.


ADVERTISEMENT

Ζήτησα από το γιο μου να στείλει μήνυμα στη φίλη του να έρθει, χωρίς να της πει, ότι ξέρω. Του είπα: Έτσι και της πεις τίποτα, έχω αρκετά στοιχεία, για να πάω στους γονείς της και να τους πω, τί γίνεται μέσα στο σπίτι με εσάς τους δύο. Ο γιος μου υπάκουσε, εκείνη ήρθε στο σπίτι και την έβαλα να κάτσει δίπλα του στον καναπέ.

Η συζήτησή μας ήταν απλή και είχε θέμα: Επιλογές και συνέπειες. Παρόλο που δεν ενέκρινα τη συμπεριφορά τους, επεσήμανα τις συνέπειες δηλαδή μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και το γεγονός, ότι το σπίτι μου δεν είναι χώρος για τα ραντεβουδάκια κανενός, παρά μόνο για τη γυναίκα μου (και εμένα). Τους ξεκαθάρισα, ότι αν οι δυο τους κατανοούσαν επακριβώς αυτά που τους έλεγα, δεν θα χρειαζόταν να ενημερώσω τους γονείς της για το τί συνέβη. Αυτό, που ήθελα ήταν να σιγουρευτώ, ότι ο γιος μου και η φίλη του γνώριζαν καλά τις επιλογές και τις συνέπειες, που αφορούν όλους τους νέους ενήλικες και είναι σημαντικό να γνωρίζουν.

Ήμουν ξεκάθαρος; Ναι. Κατάλαβαν, τί ήθελα να τους πω; Ναι. Ήταν φοβισμένοι; Ναι. Το ξαναέκαναν; Όχι, ότι ξέρω (σίγουρα, όμως, όχι στο σπίτι μου).

Ο γιος μου είναι τώρα νεοεισαχθείς στο πανεπιστήμιο και τον ακούω συχνά να λέει στους φίλους του για τη «μέρα, που ο πατέρας μου με έπιασε» και πώς αυτό έφερε ακόμη πιο κοντά πατέρα και γιο.

Καλή τύχη!

Πηγή: singledad.com

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ