Open Walk Athens 2013: Γνωρίστε εντελώς δωρεάν,την αλμυρή και γλυκιά πλευρά της Αθήνας!

0

Έλα κι ανακάλυψε μια νόστιμη Αθήνα:
Γλυκιές κι αλμυρές γεύσεις στο κέντρο της πόλης, τη Κυριακή 20/10/2013 στις 11:00 π.μ

Το atenistas OpenWalkAthens (OWA) είναι ένας ανοιχτός περίπατος που καλεί τους Αθηναίους να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές της πόλης και των ανθρώπων της. Ο δεύτερος περίπατος είναι γαστρονομικός και αφορά σε νέα και παλιά καταστήματα (παντοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, ταβέρνες και μαγαζιά με εξειδικευμένες γεύσεις) που λειτουργούν στην καρδιά της πόλης. Σκοπός του OWA, η ανάδειξή τους και η ενημέρωση των Αθηναίων για την ιστορικότητα γειτονιών του κέντρου.

Πώς γίνεται:
Απλό. Παίρνεις τον χάρτη από το σημείο εκκίνησης και περιηγείσαι από τις 11.00 ως τις 16.00 στα 21 μαγαζιά που θα είναι ανοικτά ειδικά για την περίσταση και θα παρουσιάζουν-κερνούν τα καλούδια τους.

Σημείο εκκίνησης: Σημείο 1: Αριστοκρατικόν, Βουλής 7, Σύνταγμα
Με μια ματιά : Από ποιο ζαχαροπλαστείο προμηθευόταν τα γλυκά της η Μαρία Κάλλας και η Γκρέις Κέλλυ; Πόσα είδη αλατιού υπάρχουν και τι ακριβώς είναι το σκορπιδόχορτο; Πού μπορεί να βρει κανείς σιφναίικα αμυγδαλωτά στην καρδιά της Αθήνας; Τι το ιδιαίτερο έχουν οι κρητικοί λουκουμάδες και τους προτιμούν οι ηθοποιοί του Εθνικού; Υπάρχουν σήμερα «μπακαλόγατοι» και παντοπωλεία; Από πού ψώνιζε τις ελιές για τη σαλάτα του ο Θανάσης Βέγγος; Πόσα είδη ξηρών καρπών και γλυκών του κουταλιού υπάρχουν; Πού βοηθά η κηραλοιφή και τι πρέπει να κάνετε για να μην κρυσταλλώνει το μέλι; Τι ιδιαίτερο παράγει η Λήμνος και τι η Λέσβος; Πού μπορεί να προμηθευτεί κανείς κανέλα και γαρίφαλο για να νοστιμίσει τη ζωή του; Πώς μοσχοβολά ο φρεσκοκαβουρδισμένος καφές; Υπάρχει παραδοσιακός πετρόμυλος στο κέντρο της πόλης; Ποιοι λουκουμάδες και παγωτό μηχανής μας κάνουν να νιώθουμε ξανά παιδιά; Πού τρώνε οι μερακλήδες μεζέδες και μαμαδίστικα πιάτα; Ποιο παραδοσιακό γιαούρτι και ρυζόγαλο καμαρώνει για τις περγαμηνές του; Πώς φτιάχνεται ο παστουρμάς και τι πρέπει να περιέχει ένα πλατώ αλλαντικών; Ποια είναι η πιο ξακουστή ελληνική φέτα και με τι συνοδεύεται ιδανικά η γραβιέρα; Και τέλος, τι μυστικά κρύβονται στα συνταγολόγια των λικέρ μιας ποτοποιίας;

Χάρτης και περισσότερα στοιχεία:
http://atenistas.org/2013/10/15/openwalk_geyseis/ 

20/10, 11-4 μ.μ.
Σημείο εκκίνησης: Αριστοκρατικόν, Βουλής 7, Σύνταγμα 

Πηγή: forfree.gr