fbpx

Κοινωνικός Ξενώνας Δήμου Βουλιαγμένης » Κατάλογοι Βοήθειας

| 3 Σεπτεμβρίου 2013

Εδώ είναι συγκεντρωμένα όλα τα τηλέφωνα των ξενώνων, των φορέων, των συλλόγων και των κέντρων στήριξης που μπορούν να σε βοηθήσουν στο πρόβλημά σου. Χρησιμοποίησε την αναζήτηση ή επίλεξε τη κατηγορία που σε ενδιαφέρει και βρες αυτό που ψάχνεις!

Κοινωνικός Ξενώνας Δήμου Βουλιαγμένης

Διεύθυνση Λητούς 20 Αττική Βουλιαγμένη 16671 Τηλέφωνο: 210 8962618-20Τηλέφωνο: 210 8963183

Notes

Ο Κοινωνικός Ξενώνας Ενηλίκων του Δήμου Βουλιαγμένης ιδρύθηκε το 1986 με δωρεά μιας κατοίκου της Βουλιαγμένης.  Έχει δυνατότητα φιλοξενίας 38 ενηλίκων (οι οποίοι μπορούν να αυτοεξυπηρετούνται) και 12 ατόμων μόνιμου προσωπικού.

Αποστολή του Ξενώνα είναι να παρέχει ηθική στήριξη, στέγη και σίτιση σε άτομα τα οποία δεν είναι σε θέση να παραμείνουν στα σπίτια τους, για οιονδήποτε λόγο.

Ο απώτερος σκοπός του Ξενώνα είναι να βοηθήσει ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία, να επανενταχθούν στην κοινωνία το συντομότερο δυνατόν, καθώς και να υποστηρίξει ηλικιωμένα άτομα ή άτομα κλονισμένης υγείας ώστε να ενταχθούν κατά τρόπο ομαλό σε ειδικευμένα κέντρα, όπως π.χ. γηροκομεία.  Από την έναρξη της λειτουργίας του, ο Ξενώνας φιλοξένησε περισσότερους από 2.000 ανθρώπους , πολλοί εκ των οποίων ήταν άστεγοι, άνεργοι, χρήστες ναρκωτικών στη φάση της αποτοξίνωσης, καρκινοπαθείς και κακοποιημένες γυναίκες.