fbpx

Κέντρο υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) » Κατάλογοι Βοήθειας

| 3 Σεπτεμβρίου 2013

Εδώ είναι συγκεντρωμένα όλα τα τηλέφωνα των ξενώνων, των φορέων, των συλλόγων και των κέντρων στήριξης που μπορούν να σε βοηθήσουν στο πρόβλημά σου. Χρησιμοποίησε την αναζήτηση ή επίλεξε τη κατηγορία που σε ενδιαφέρει και βρες αυτό που ψάχνεις!

Κέντρο υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ)

Δωρεάν φάρμακα, ρούχα και τρόφιμα
Διεύθυνση Πειραιώς 35 & Σοφοκλέους 70 Αττική Διεύθυνση Δομοκού 2 & Φιλαδελφείας Στ. Λαρίσης Αθήνα Τηλέφωνο: 210 52.46.516 για ρούχα και φάρμακαFax: 210 52.35.671Τηλέφωνο: 210-8223718 για τρόφιμαΙστοσελίδα: https://www.cityofathens.gr/organotiki-domi-dimoy-athinaion/dimotikoi-foreis/kentro-ypodoxis-astegon-dimoy-athinaion-k-y-d

Notes

Σκοποί του Κ.Υ.Α.Δ.Α. είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων στέγασης, σίτισης, υγείας και επανένταξης των αστέγων που ζουν στην πόλη καθώς και η υποστήριξη των πολιτών και των οικογενειών που, ενώ δεν είναι άστεγοι, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά τους. Τα προγράμματα υποστήριξης των ευπαθών ομάδων σχεδιάζονται και υλοποιούνται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Κ.Υ.Α.Δ.Α.

ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΣ

Ανοιχτό Κέντρο Σίτισης

Το Κ.Υ.Α.Δ.Α. παρέχει καθημερινά (365 ημέρες) περίπου 1.400 μερίδες φαγητού σε άπορους και άστεγους Έλληνες και αλλοδαπούς. Το φαγητό διανέμεται δύο φορές ημερησίως (μεσημέρι 12:00-13:00 και απόγευμα 17:00-18:00) από το Κέντρο Σίτισης του Ιδρύματος, στη συμβολή των οδών Σοφοκλέους 70 και Πειραιώς 35.

Στέγαση – Ξενώνες

Το Κ.Υ.Α.Δ.Α. διαθέτει δύο ξενώνες στους οποίους έχει τη δυνατότητα να παρέχει βραχεία φιλοξενία σε 180 άτομα. Η πληθυσμιακή ομάδα που εξυπηρετείται καλύπτει άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών (δεν φιλοξενούνται ασυνόδευτα παιδιά).

Οι υπηρεσίες που παρέχονται στους ξενώνες είναι δωρεάν και ίδιες για όλους και αφορούν:

  • Τη χρήση κλίνης σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο μόνο για ύπνο
  • Την καθαριότητα του δωματίου και την αλλαγή κλινοσκεπασμάτων
  • Την παροχή πρωινού
  • Τη συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη των φιλοξενούμενων
  • Την κινητοποίηση για την αποκατάσταση και την επανένταξή τους από την Κοινωνική Υπηρεσία του Κέντρου

Κοινωνικό Παντοπωλείο

Λειτουργεί από το 2007 και στεγάζεται στην οδό Σοφοκλέους 66. Πρόκειται για συνεργασία του Κ.Υ.Α.Δ.Α. με την εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. με σκοπό την κάλυψη πρωτογενών αναγκών σε είδη διατροφής και καθημερινής χρήσης. Από το πρόγραμμα αυτό υποστηρίζονται περίπου 200 οικογένειες και μοναχικά άτομα ανά εξάμηνο.

Οι αιτήσεις για συμμετοχή γίνονται δύο φορές το χρόνο με την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών και οι δικαιούχοι προκύπτουν μετά από κλήρωση.

Κοινωνικό φαρμακείο

Λειτουργεί από το 2008 και παρέχει δωρεάν φαρμακευτικά σκευάσματα και υγειονομικό υλικό σε ανασφάλιστους δημότες και κατοίκους του Δήμου Αθηναίων.

Αθηναϊκή Αγορά

Λειτουργεί από το 2009. Οι δικαιούχοι που εντάσσονται στο πρόγραμμα έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν δωρεάν καινούργια ή ελαφρώς μεταχειρισμένα είδη ρουχισμού.

Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών

Ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2012 και στεγάζεται στο Παλιό Φρουραρχείο, στην οδό Δομοκού 2 απέναντι από το Σταθμό Λαρίσης. Είναι το σημείο συνάντησης δωρητών και αποδεκτών ειδών διατροφής αλλά και αντικειμένων που είναι χρήσιμα για την εύρυθμη λειτουργία ενός νοικοκυριού. Ενισχύει τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού της πόλης πρωτίστως σε τρόφιμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ανάλογα με τις ποσότητες που δέχεται. Ο Κόμβος υποδέχεται δωρεές τόσο από εταιρείες όσο και από ιδιώτες και είναι ανοιχτός στο κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 – 17:00. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών του, προτείνεται το κλείσιμο ραντεβού μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 15422.

Πρόγραμμα «Αλληλεγγύη στην οικογένεια»

Ξεκίνησε τον Μάιο του 2012, αποτελεί χορηγία της εταιρείας COSMOTE και λαμβάνει χώρα σε ιδιόκτητο κτήριο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. Από το πρόγραμμα αυτό υποστηρίζονται 100 οικογένειες ανά εξάμηνο σε είδη διατροφής, ενδύματα, υποδήματα και είδη καθημερινής χρήσης. Οι δικαιούχοι του προγράμματος λαμβάνουν προαιρετικά συμβουλευτική ιατρική και ψυχο-κοινωνική υποστήριξη από την Κοινωνική Υπηρεσία του Κ.Υ.Α.Δ.Α.

Για να λάβεις δωρεάν τρόφιμα ρούχα ή φάρμακα, πρέπει να είσαι κάτοικος ή δημότης Αθηναίων και να είσαι εγγεγραμμένος/η στον κόμβο. Ο κόμβος είναι μια δομή του Δήμου Αθηναίων όπου εγγράφονται όσοι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και θέλουν να λαμβάνουν βοήθεια σε τακτά χρονικά διαστήματα. Για να γραφτείς στον κόμβο θα πρέπει να πας στην οδό Δομοκού 2 & Φιλαδελφείας στο Σταθμό Λαρίσης, τηλ. 210-8223718 με τα εξής δικαιολογητικά σε πρωτότυπα και φωτοτυπίες:

  • Πρόσφατο εκκαθαριστικό σημείωμα (δεν έχει οριστεί συγκεκριμένο εισοδηματικό κριτήριο παρά κρίνεται κατά περίπτωση).
  • Λογαριασμό ΔΕΚΟ αν μένεις σε δικό σου σπίτι ή μισθωτήριο συμβόλαιο αν μένεις στο ενοίκιο
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του τελευταίου εξαμήνου.
  • Αστυνομική ταυτότητα.
  • Κάρτα ανεργίας σε ισχύ (αν υπάρχει).
  • Χαρτί αναπηρίας άνω του 67% θα ληφθεί υπόψιν.

Εκείνη τη στιγμή θα σου πουν αν δικαιούσαι να εγγραφείς, ώστε να πας στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, στην οδό Πειραιώς 35, τηλ. 210-5246516 να παραλάβεις τη κάρτα σου.  Εκεί θα σου δώσουν τη κάρτα μέλους στον κόμβο και από εκεί θα προμηθεύεσαι ρούχα και φάρμακα όταν χρειάζεσαι. Τρόφιμα θα προμηθεύεσαι από τον κόμβο στην οδό Δομοκού 2 & Φιλαδελφείας στο Σταθμό Λαρίσης, τηλ. 210-8223718.

Δωρεάν τρόφιμα δίνονται περίπου 1 φορά το μήνα και δωρεάν ρούχα 2 φορές το χρόνο (καλοκαιρινά και χειμερινά).
Τα φάρμακα δίνονται κατόπιν εξέτασης και συνταγής γιατρού που υπάρχει μέσα στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, στην οδό Πειραιώς 35 τηλ. 210-5246516  και κατόπιν διαθεσιμότητας.

Σε ερώτησή μας, αν το να είσαι μονογονεϊκή οικογένεια  αποτελεί κριτήριο εγγραφής στον κόμβο, μας είπαν πως δεν αποτελεί και πως δίνουν τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα σε όλους όσοι έχουν ανάγκη και ότι οι σακούλες με τα τρόφιμα δίνονται ανάλογα με τον αριθμό των μελών. Πχ σε μια μητέρα μ’ ένα παιδί δίνουν μια σακούλα τρόφιμα, σε μια πολύτεκνη οικογένεια δίνουν 2 σακούλες κ.ο.κ.

Να σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω, ρούχα τρόφιμα και φάρμακα, παρέχονται κατόπιν διαθεσιμότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να απευθυνθείς:
Για ρούχα και φάρμακα
Πειραιώς 35, τηλ. 210-5246516
Για τρόφιμα
Δομοκού 2 & Φιλαδελφείας στο Σταθμό Λαρίσης, τηλ. 210-8223718 

Είναι ευγενέστατοι, κατατοπιστικοί και πρόθυμοι να σου εξηγήσουν ό,τι χρειάζεσαι.