fbpx

Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης » Κατάλογοι Βοήθειας

| 3 Σεπτεμβρίου 2013

Εδώ είναι συγκεντρωμένα όλα τα τηλέφωνα των ξενώνων, των φορέων, των συλλόγων και των κέντρων στήριξης που μπορούν να σε βοηθήσουν στο πρόβλημά σου. Χρησιμοποίησε την αναζήτηση ή επίλεξε τη κατηγορία που σε ενδιαφέρει και βρες αυτό που ψάχνεις!

Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης

Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικά Φαρμακεία, Συσσίτια, Υπνωτήρια, Τράπεζες Χρόνου
Διεύθυνση Φερρών 16 Attica 10434 ΕλλάδαΔιεύθυνση Παλαιολόγου 19 Λάρισα 41223 Γραμμή SOS: 801 11 22444Τηλέφωνο: 210 8838550 ΑθήναΤηλέφωνο: 2410 554026, 554027 ΛάρισαFax: 210 8838544 ΑθήναFax: 2410 554028 ΛάρισαΙστοσελίδα: info@koinoniasos.gr

Notes

Αποστολή

Όραμα μας η δημιουργία μιας κοινωνίας όπου όλοι οι άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, όπως ιατρική περίθαλψη, σίτιση, και στέγαση, ζώντας με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.

Περιγραφή
To Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης είναι ένα δίκτυο αποτελούμενο από Κοινωνικές Δομές που εφαρμόζει ένα σύνολο ενεργειών καταπολέμησης της φτώχειας σε πανελλαδικό επίπεδο. Στην εθνική αυτή προσπάθεια συμμετέχουν 66 Δήμοι, 58 Μη Κυβερνητικές
Οργανώσεις, 10 νομικά πρόσωπα ΟΤΑ, 16 φορείς του Δημόσιου τομέα και 22 φορείς του ιδιωτικού τομέα.
Οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Γραφείο Διαμεσολάβησης, Τράπεζα Χρόνου, Συσσίτιο, Υπνωτήριο, Δημοτικός Λαχανόκηπος, Υποδοχή Αστέγων) οι οποίες λειτουργούν στους μεγαλύτερους Δήμους όλης της χώρας και προσφέρουν βοήθεια και στήριξη σε όσους έχουν ανάγκη. Με αξιοπρέπεια και σεβασμό προσφέρουν καθημερινή στήριξη στους άστεγους, άπορους & άνεργους αυτής της χώρας.Οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας λειτουργούν με συγκεκριμένες προδιαγραφές προκειμένου να διασφαλίζεται:
• η αποτελεσματικότητά τους με μετρήσιμα αποτελέσματα,
• η συνέργεια τους με την τοπική κοινωνία,
• η κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, με στόχο την ενεργό συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων φορέων και πολιτών στην προσφορά εθελοντικής εργασίας και ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής, χρησιμοποιημένα ρούχα, υποδήματα, βιβλία, παιχνίδια κλπ).