fbpx

Διεθνής Κοινωνική Υπηρεσία » Κατάλογοι Βοήθειας

| 3 Σεπτεμβρίου 2013

Εδώ είναι συγκεντρωμένα όλα τα τηλέφωνα των ξενώνων, των φορέων, των συλλόγων και των κέντρων στήριξης που μπορούν να σε βοηθήσουν στο πρόβλημά σου. Χρησιμοποίησε την αναζήτηση ή επίλεξε τη κατηγορία που σε ενδιαφέρει και βρες αυτό που ψάχνεις!

Διεθνής Κοινωνική Υπηρεσία

Βοηθά καθοριστικά γυναίκες ή άνδρες που έχουν παντρευτεί Έλληνες ή Ελληνίδες και αντιμετωπίζουν προβλήματα με το γάμο τους
Διεύθυνση Ματζάρου 6 Αθήνα 10672 Τηλέφωνο: 210 3636191Τηλέφωνο: 210 3617710Fax: 210 3612433Ιστοσελίδα: http://www.iss-ssi.org

Notes

Η Διεθνής Κοινωνική Υπηρεσία, μία μη Κυβερνητική οργάνωση , έχει συνδράμει στο να υλοποιηθούν πολλά προγράμματα προστασίας και ενσωμάτωσης στην ελληνική κοινωνία προσφύγων και οικονομικών μεταναστών. Ο κάθε ενδιαφερόμενος πρόσφυγας ή οικονομικός μετανάστης ερχόμενος σε επαφή με τους υπευθύνους της υπηρεσίας είναι σίγουρο ότι θα βρει πολύτιμη βοήθεια για την δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών διαβίωσης στην Ελλάδα. Επίσης βοηθά καθοριστικά γυναίκες ή άνδρες που έχουν παντρευτεί Έλληνες ή Ελληνίδες και αντιμετωπίζουν προβλήματα με το γάμο τους.

Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται τα τελευταία 75 χρόνια. Το έργο της είναι πλούσιο και ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Η Διεθνής Κοινωνική Υπηρεσία είναι μία διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση που σαν κυρίαρχο στόχο έχει την βοήθεια των αδυνάτων της γης. Στην Ελλάδα έχει αναπτύξει μία σειρά από υπηρεσίες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα. Οι υπηρεσίες αυτές είναι:
1) Κοινωνικό – νομικές. Σ’ αυτές συμπεριλαμβάνονται και η εξυπηρέτηση αλλοδαπών που βρίσκονται έγκλειστοι στις ελληνικές φυλακές.
2) Υπηρεσίες παιδικής προστασίας .Σ’ αυτές συμπεριλαμβάνονται η κηδεμονία παιδιών με διαζευγμένους γονείς, περιπτώσεις κακομεταχείρισης παιδιών και τοποθέτησης παιδιών σε ίδρυμα ή σε ανάδοχη οικογένεια, απαγωγή παιδιού από έναν γονιό, επικοινωνία γονιού με παιδί κ.α.
3) Περιπτώσεις Σωματικής και Ψυχικής Υγείας
4) Οικονομικά Θέματα. Θέματα συντάξεων διατροφές παιδιών, επιδομάτων κ.τ.λ.
5) Αναζήτηση. Ανεύρεση εξαφανισθέντων ατόμων που η επικοινωνία με την οικογένεια τους έχει αποκοπεί ηθελημένα ή μη
6) Αναζήτηση ριζών. Αναζήτηση βιολογικών γονιών υιοθετημένων παιδιών και αναζήτηση υιοθετημένου ενήλικα από τους βιολογικούς γονείς ή τα αδέλφια του
7) Μετανάστευση –Επαναπατρισμός
8)Συμβουλευτική Οικογενειών