Τί πιθανότητες έχω να πάρω το 1/3 της αξίας του κτιρίου που φτιάξαμε μαζί με τον πρώην σύζυγο;

0

Ερώτηση

«Βγήκε το διαζύγιο εις βάρος του με αντιδικία. Έχουμε φτιάξει όντας παντρεμένοι ένα σπίτι(από τις άδειες μέχρι το τέλος).Ζητώ μερίδιο στην αύξηση της περιουσίας του(γράφτηκε το σπίτι στο όνομά του γιατί το οικόπεδο ήταν δικό του). Και οι 2 εργαζόμενοι χωρίς παιδιά. Μπορώ να δεσμεύσω το σπίτι μέχρι το δικαστήριο; Έχουμε προσφέρει και οι δύο οικονομικά και προσωπικά στο σπίτι. Τί πιθανότητες έχω να πάρω το 1/3 της αξίας του κτιρίου;».

Απαντάει η δικηγόρος παρ’ εφέταις, κυρία Όλγα Σαββίδου

Αγαπητή φίλη,

Καταρχήν έχετε το δικαίωμα να διεκδικήσετε το μερίδιο σας από την περιουσία που αποκτήθηκε εντός γάμου (εξαιρούνται οι κληρονομιές και οι γονικές παροχές), μέσα σε δύο χρόνια από την ημερομηνία έκδοσης του διαζυγίου.

Όσον αφορά την επιλογή σας να δεσμεύσετε το σπίτι με ασφαλιστικά μέτρα, σαφώς και έχετε αυτήν τη νομική δυνατότητα, εντούτοις τις πιθανότητες επιτυχίας της αίτησής σας θα τις εκτιμήσετε με το νομικό σας παραστάτη.

Το 1/3 της αξίας της επαύξησης της περιουσίας εκ του νόμου σαφώς και δικαιούστε να το λάβετε. Μπορείτε όμως, να διεκδικήσετε και μεγαλύτερο μερίδιο εάν έχετε αποδείξεις για την μεγαλύτερη συμμετοχή σας στα αποκτήματα και ως εκ τούτου στην επαύξηση της περιουσίας του τέως συζύγου σας.

Δικηγορικό Γραφείο
Όλγας Σαββίδου και Συνεργατών
Αγίου Σπυρίδωνος 21, T.K. 18535, Πειραιάς (6ος όροφος)
Τηλέφωνα: 210 4221371
Email: info@lawsavvidou.gr
Web: http://lawsavvidou.gr/

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ!