Η σύντροφός μου περιμένει παιδί αλλά η σύζυγος δεν μου δίνει διαζύγιο. Τί να κάνω για να επισπεύσω τη διαδικασία;

0

«Είμαι σε διάσταση με την σύζυγο μου εδώ και τρία χρόνια. Ενώ εκείνη έφυγε από το σπίτι και πήρε και τα δυο μας αγόρια μαζί ζητώντας διαζύγιο, πλέον δεν το δίνει . Εγώ έχω ξαναφτιάξει τη ζωή μου και η σύντροφος μου περιμένει παιδί. Πως μπορεί το παιδί αν πάρει το όνομα μου και εάν στην περίπτωση αυτή μπορούν να επισπευσθούν οι διαδικασίες του διαζυγίου. Σας ευχαριστώ»

Απαντάει η δικηγόρος παρ’ εφέταις, κυρία Όλγα Σαββίδου

Αγαπητέ φίλε,

Με την γέννηση του νέου παιδιού σας, μπορείτε να το αναγνωρίσετε συμβολαιογραφικά και να του δώσετε το επώνυμό σας.

Ως προς το διαζύγιο, δεν υπάρχει περίπτωση επίσπευσης των διαδικασιών του διαζυγίου λόγω της νέας οικογένειας που δημιουργήσατε. Είτε θα εκδοθεί συναινετικό διαζύγιο με την συναίνεση της συζύγου σας εντός 6 μηνών περίπου, είτε θα κάνετε αγωγή για διαζύγιο κατ’ αντιδικία ή λόγω υπερδιετούς διάστασης, η έκδοση της σχετικής απόφασης δε, θα αργήσει τουλάχιστον 1,5 χρόνο.

Δικηγορικό Γραφείο
Όλγας Σαββίδου και Συνεργατών
Αγίου Σπυρίδωνος 21, T.K. 18535, Πειραιάς (6ος όροφος)
Τηλέφωνα: 210 4221371
Email: info@lawsavvidou.gr
Web: http://lawsavvidou.gr/

Τώρα μπορείς να επισκεφθείς, επιλεγμένους ειδικούς συνεργάτες μας, μέσω του προγράμματος «Πρώτη Επίσκεψη δωρεάν». Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείς να δείς εδώ ενώ αν θες να πάρεις απαντήσεις μέσω του Singleparent.gr, μπορείς να υποβάλλεις το ερώτημά σου, μέσω της ειδικής φόρμας εδώ.