fbpx

Tι ισχύει για την αναγνώριση και δήλωση του παιδιού στο δήμο;

| 9 Οκτωβρίου 2015
ADVERTISEMENT

“Γεια σας, αν το παιδί τελικά αναγνωριστεί με το έγγραφο της επίλυσης διαφωνίας σε αγωγή(αν το λέω σωστά,τύπου συμφωνητικό το οποίο το παρουσιάζουμε στο δικαστήριο), η οποία έχει κατατεθεί στο δικαστήριο που είχε οριστεί, και τελικά δεν δηλωθεί στο δήμο από τους γονείς τι κυρώσεις υπάρχουν; Ή σε πόσο διάστημα θα πρέπει να έχει δηλωθεί από τη στιγμή που υπεγράφη το έγγραφο της επίλυσης διαφωνιας; Και τέλος η μητέρα είναι υποχρεωμένη να το δηλώσει ή δεν έχει σημασια; Σας ευχαριστώ πολύ”.

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Ζωή Παυλίδου


ADVERTISEMENT

Αγαπητή φίλη,

προφανώς εννοείτε το πρακτικό συμβιβασμού, που είναι μία συμφωνία μεταξύ των διαδίκων και επικυρώνεται από το δικαστήριο.

Αρχικά θα πρέπει να καταχωρήσετε με την αυτοπρόσωπη παρουσία και των δύο γονέων την σχετική μεταβολή στο Ληξιαρχείο του τόπου γέννησης του παιδιού, δηλαδή θα καταχωρηθεί στο περιθώριο της ληξιαρχικής πράξης το επικυρωμένο πρακτικό συμβιβασμού που εμπεριέχει την εκούσια αναγνώριση του τέκνου. Στη συνέχεια, μαζί με την σχετική ληξιαρχική πράξη και το πρακτικό συμβιβασμού δηλώνετε και στα δημοτολόγια του Δήμου την εκούσια αναγνώριση.


ADVERTISEMENT

Για την διαδικασία αυτή δεν προβλέπονται από το νόμο κάποιες δεσμευτικές προθεσμίες που συνοδεύονται από πρόστιμα, όπως π.χ. για τη δήλωση της γέννησης ενός τέκνου, και συνεπώς μπορείτε να το δηλώσετε όποτε επιθυμείτε.

Δικηγορικό Γραφείο
Ζωής Παυλίδου & Συνεργατών

Δικηγόρος παρ’ Εφέταις
Μητροπόλεως 47, Τ.Κ. 54623
Θεσσαλονίκη.
Τηλέφωνο: 2310 275465
Fax : 2310 271191
E-mail: pzoi@hotmail.com

Τώρα μπορείς να επισκεφθείς, επιλεγμένους ειδικούς συνεργάτες μας, μέσω του προγράμματος “Πρώτη Επίσκεψη δωρεάν”. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείς να δείς εδώ ενώ αν θες να πάρεις απαντήσεις μέσω του Singleparent.gr, μπορείς να υποβάλλεις το ερώτημά σου, μέσω της ειδικής φόρμας εδώ.

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ