Θέλω να μετακομίσω στο εξωτερικό, αλλά εκκρεμεί ποινικό δικαστήριο. Πρέπει να περιμένω την απόφαση της Αγωγής;

0

Χαίρεται

Είμαι άγαμη μητέρα ανήλικου τέκνου, αναγνωρισμένο από τον πατέρα. Με ασφαλιστικά μέτρα έχει ανατεθεί η επιμέλεια σε εμένα και η γονική από κοινού. Επίσης καταβολή διατροφής από τον πατέρα και ρύθμιση επικοινωνίας. Η αγωγή έχει προγραμματιστεί για το 2018. Ζητάει ο πατέρας την επιμέλεια και εγώ διατροφή και εξολοκλήρου γονική. Ο πατέρας έχει καταθέσει μήνυση σε εμένα για συκοφαντική δυσφήμιση το οποίο δικαστήριο δεν έχει γίνει και εγώ έγκλιση για την ψευδή μήνυση, το οποίο δεν έχει γίνει επίσης. Θέλω να μετοικίσω στο εξωτερικό λόγω εύρεσης μόνιμης εργασίας μιας και είμαι χρόνια άνεργη στην Ελλάδα. Μπορώ να μετακομίσω στο εξωτερικό, ενώ εκρεμμεί ποινικό δικαστήριο; Να περιμένω επίσης την απόφαση της αγωγής ή μπορώ να φύγω τώρα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απαντά ο δικηγόρος κύριος Ελευθέριος Μ. Κρέμερ

Το γεγονός ότι εκκρεμεί ποινικό δικαστήριο μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο πρώην σύζυγός σας για συκοφαντική δυσφήμιση δεν σας εμποδίζει από το να ταξιδέψετε και να μετοικήσετε στο εξωτερικό. Άλλωστε δεν σας έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι εξόδου από τη Χώρα, όπως ορίζονται στο άρθρο 282 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Κατά την εκδίκαση της μηνύσεως ή της εγκλήσεως, δεν είναι απαραίτητο να είστε παρούσα διότι μπορείτε να εξουσιοδοτήσετε δικηγόρο, ώστε να παρασταθεί στο Δικαστήριο αντί για εσάς, με ειδική εξουσιοδότηση που θα του χορηγήσετε.

Σχετικά με την εκκρεμή Αγωγή, εφόσον επιθυμείτε να εγκατασταθείτε στο εξωτερικό για λόγους που αφορούν την εργασία σας δεν θα μπορέσετε να αναχωρήσετε χωρίς την έγκριση του πατέρα, εφόσον έχει και εκείνος την γονική μέριμνα. Συνεπώς το σωστό θα είναι να αναχωρήσετε αφού εκδοθεί σχετική απόφαση από το δικαστήριο, ώστε να μην αντιμετωπίσετε περισσότερα αστικά, ποινικά και διοικητικά προβλήματα.

Ελευθέριος Μ. Κρέμερ
Δικηγόρος

Τήνου 51, Τ.Κ. 11631
Αθήνα
Τηλ: 210 8232157,  210 8232167
Fax:  210 8232431
Webhttp://www.cremerlaw.com
Email: emcremer@cremer-law.com & info@cremer-law.com

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!