Θέλω να κάνω έκτρωση αλλά ο σύντροφός μου, με πιέζει να κρατήσω το παιδί. Τί να κάνω;

Καλησπέρα βρίσκομαι σε αδιέξοδο δεν ξέρω τι να κάνω..είμαι 23 χρόνων και πριν λιγες μέρες ανακάλυψα οτι είμαι έγκυος απο τον συντροφο μου που είμαστε μαζί 6 χρόνια ..εγώ όμως ήθελα να χωρισω και ξαφνικα αυτό το παιδι με πάει πίσω θα με δέσει για παντα μαζί του και δεν θέλω …δουλεια υπάρχει μονο απο την πλευρα του και τα λεφτά είναι λιγα τόσο λιγα που δεν φτανω για της αναγκες ενος παιδιου..θέλω να κάνω διακοπή εγκυμοσύνης αλλά είναι κάθετος οτι δεν θέλει και οτι θα τα καταφέρουμε ,δεν με καταλαβαίνει δεν καταλαβαίνει τις αναγκες μου και τα θέλω μου..δεν θέλω να κάνω ενα παιδι και να βασιζομαι στις πλάτες αλλονων…θέλω όταν θα ερθει η ωρα να γίνω μαμά να μπορω να προσφέρω κατι στο παιδι μου..δώστε μια συμβουλή τι να κάνω.. Ευχαριστώ πολύ…

Απαντάει η  Σύμβουλος Σχέσεων κυρία Βίκυ Κάουλα

Aγαπητή φίλη,

Διαβάζοντας το μήνυμά σου διέκρινα απόγνωση και πίεση. Μιλάς για αδιέξοδο και για το ότι το παιδί θα σε δέσει για πάντα με τον σύντροφό σου. Θεωρώ ότι η απόφαση που πρέπει να πάρεις είναι πολύ σημαντική και θα είναι χρήσιμο να είσαι όσο το δυνατόν πιο ψύχραιμη, ώστε να μπορέσεις να σταθμίσεις τα δεδομένα ψυχρά και ρεαλιστικά. Εάν δεις την κατάσταση από απόσταση, σαν να συνέβαινε σε μια φίλη σου ας πούμε, επίσης θα σε βοηθούσε να είχες μια πιο ξεκάθαρη ματιά. Σκέψου, λοιπόν, τι θα συμβούλευες τη φίλη σου σε αντίστοιχη περίπτωση.

Επιπλέον, διαβάζοντας το μήνυμά σου αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι την απόφασή σου σχετικά με το παιδί την έχεις πάρει. Αυτό που σε δυσκολεύει είναι να φύγεις από τη σχέση σου, η οποία πιθανότατα δεν σε καλύπτει. Το γεγονός ότι εκείνος θέλει να κρατήσεις το παιδί και σε διαβεβαιώνει ότι θα τα καταφέρετε με οδηγεί στη σκέψη ότι όταν του μίλησες σχετικά δεν θα του είπες ότι δεν νιώθεις έτοιμη να γίνεις μητέρα, ούτε ότι προβληματίζεσαι για τη σχέση σας, αλλά θα εστίασες στα πρακτικά προβλήματα του πώς θα μεγαλώσει ένα παιδί και πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες του και στη δική σου θέληση να μη στηριχτείτε σε άλλους. Υποψιάζομαι δηλαδή ότι δεν του είπες πως δεν θέλεις γενικά να είστε μαζί, με αποτέλεσμα να του έχεις περάσει λάθος μηνύματα.

Είναι άλλο το»δεν θέλω να κρατήσουμε το παιδί γιατί δεν θα έχουμε να το ζήσουμε» και άλλο το «δεν θέλω να κρατήσουμε το παιδί γιατί δεν σε θέλω πια».

Εν κατακλείδι, δες αυτό που πραγματικά θέλεις για τη ζωή σου και προσανατολίσου σε αυτό με καθαρότητα. Μίλα με το σύντροφό σου ανοιχτά και ξεκάθαρα γι’ αυτά που αισθάνεσαι, θέλεις και όπως λες έχεις αποφασίσει, ώστε να δει κι εκείνος την κατάσταση υπό το πρίσμα των πραγματικών δεδομένων και όχι πλασματικών και μετά συζητήστε σχετικά με την εγκυμοσύνη.

Στη διάθεσή σου εάν χρειαστείς κάτι.

Να είσαι καλά!

Βίκυ Κάουλα

Life & Business Coach
Σύμβουλος Διαπροσωπικών Σχέσεων
Προσωπικής Ανάπτυξης & Ενδυνάμωσης
Εκπαιδεύτρια Διαζυγίου
Κινητό: 6936-820600
Email: Vicky.Kaoula@gmail.com

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!