Τα παιδιά μου βρίσκονται στο Χαμόγελο του Παιδιού και δεν με αφήνουν ούτε να τα δω. Θέλω να τα πάρω πίσω!

Καλησπέρα σας
Θα ήθελα τη βοήθειά σας σε δύο πολύ σημαντικά θέματα μου. Πρώτον, έχω χωρίσει εδώ και πολλά χρόνια και επειδή θέλω να ξαναπαντρευτώ δεν έχω το διαζύγιο στα χέρια μου διότι ο πρώην ζει μόνιμα στη Γερμανία και είχε πει κάποτε στους γονείς μου ότι το έχει βγάλει, πως δεν γνωρίζω και δεν θυμούνται πότε ούτε έχω κάποιο χαρτί στα χέρια μου. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι ο γάμος είχε γίνει στο Τραγανό Ηλείας. Η ερώτηση μου είναι η εξής: επειδή μένω στην Αθήνα και δεν έχω αυτή την στιγμή την οικονομική άνεση να πάω στον Πύργο, στη Μητρόπολη, μπορώ να πάω στης Αθήνας ή τί άλλο μπορώ να κάνω; Με τον πρώην δεν έχω καμία επικοινωνία παρόλο που μένει μόνιμα και ο αδερφός μου Γερμανία και προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του λόγω του ότι έχουμε και δύο παιδιά μαζί και δεν μπορώ ούτε με αυτά να επικοινωνήσω.
Δεύτερον, μετά το χωρισμό μου είχα γνωρίσει κάποιον και συζούσα αναγκαστικά μαζί του λόγω (αμαρτίες γονέων) προξενιού και απέκτησα άλλα δύο παιδιά. Αναγκάστηκα να τον εγκαταλείψω διότι δεν εργαζόταν και ήταν συνέχεια στη ζητιανιά με αποτέλεσμα να του γίνει καταγγελία από τη γειτονιά διότι χρησιμοποιούσε τα παιδιά σε επαιτεία χωρίς φυσικά να γνωρίζω καθότι μου έλεγε ότι τα πάει βόλτα ηλικίας τότε 5 ετών και 1 ετών. Αυτή τη στιγμή τα παιδιά βρίσκονται στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. Το δικαστήριο αναβλήθηκε για το 2019, κατηγορούμενη κι εγώ ως μητέρα.

Η ερώτηση μου είναι η εξής: θέλω να δω τα παιδιά μου και αν μπορώ κάποια στιγμή να τα πάρω πίσω. Μίλησα με τη Διευθύντρια του Ιδρύματος και η απάντησή της ήταν τώρα το θυμήθηκες με αποτέλεσμα να με αποφεύγει συνεχώς για να μη μου κλείσει ραντεβού να τα δω. Καταλαβαίνω ότι σαν μητέρα ήμουν απαράδεκτη, δεν έχω τελείωσει ούτε το γυμνάσιο και οι συνθήκες διαβίωσης μου στο χωριό ήταν πολύ δύσκολες, διότι δεν είχα βοήθεια ούτε από τους γονείς μου.

Τώρα προσπαθώ, να σας το πω λαϊκά, να μαζέψω τα κομμάτια μου, είμαι με έναν άνθρωπο που με αγαπάει πραγματικά παρόλα τα πολύ βαριά για μένα λάθη μου και θέλω να φτιάξω από την αρχή τη ζωή μου παίρνοντας πίσω τα παιδιά μου αν και εφόσον είναι εφικτό. Αγαπώ πολύ τα παιδιά μου και με πονάει πολύ που δεν μπορώ να δω κανένα.
Γι’ αυτό ζητώ την κατανόηση σας και τη βοήθεια σας.
Με σεβασμό

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Κωνσταντίνα Αθανασίου

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!