Πρίν το διαζύγιο, πούλησα το σπίτι μου και πήραμε στεγαστικό για νέο σπίτι. Γίνεται να πληρώνει τις δόσεις ο πρώην άντρας μου;

0

Ερώτηση

«Καλησπέρα. Σκοπεύω να πάρω διαζύγιο μετά από 15 χρόνια γάμου και 2 παιδιά. Κατά τον γάμο, πούλησα ένα σπίτι που είχα στο όνομά μου από πριν παντρευτώ και αγοράσαμε ένα καινούριο με ποσοστό συνιδιοκτησίας 50-50 με τον σύζυγο. Τα χρήματα από το σπίτι μου κάλυψαν περίπου το 50% της αγοράς του σπιτιού και για το υπόλοιπο πήραμε στεγαστικό. Μπορώ να ζητήσω να πληρώνει ο σύζυγος εξ’ ολοκλήρου τις δόσεις πέραν της διατροφής, εφόσον το δικό μου μερίδιο «προπληρώθηκε»; Επίσης με έχει απειλήσει ότι θα παραιτηθεί από τη δουλειά του και θα δηλώσει αγρότης με μηδαμινό ή ελάχιστο εισόδημα για να μη μου δίνει μεγάλη διατροφή. Μπορεί να το κάνει αυτό; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.».

Απαντάει η δικηγόρος παρ’ εφέταις, κυρία Όλγα Σαββίδου

Αγαπητή Φίλη,

Θα σας έλεγα ότι οι συνθήκες που αναλάβατε το στεγαστικό δάνειο σας δεν ενδιαφέρουν την τράπεζα. Οπότε η πολύ ενδιαφέρουσα σκέψη σας, δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι με αγωγή να ζητήσετε να σας αποδώσει τα χρήματα που θεωρείτε ότι καταβάλατε επιπλέον του μεριδίου σας.

Οσον αφορά στο ποσό της διατροφής υπολογίζεται με βάση το εξής τρίπτυχο: ανάγκες τέκνου – οικονομικές δυνατότητες πατέρα (περιουσία που κατέχει και εισοδήματα)  – συνεισφορά μητέρας

Η προσπάθεια του συζύγου σας ενδέχεται να μην του αποφέρει τα αναμενόμενα, καθώς τα δικαστήρια υπολογίζουν ψυχρά τις ανωτέρω προϋποθέσεις και είναι αρκετά υποψιασμένα σχετικά με τις προσπάθειες των συζύγων να συρρικνώσουν τις προσδιοριζόμενες διατροφές.

Δικηγορικό Γραφείο
Όλγας Σαββίδου και Συνεργατών
Αγίου Σπυρίδωνος 21, T.K. 18535, Πειραιάς (6ος όροφος)
Τηλέφωνα: 210 4221371
Email: info@lawsavvidou.gr
Web: http://lawsavvidou.gr/

Μπορείτε κι εσείς να υποβάλετε το ερώτημά σας, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ!