Πρέπει να πληρώσω τ’αναδρομικά της διατροφής ή μπορώ να περιμένω το οριστικό δικαστήριο;

0

«Βρίσκομαι στην διαδικασία διαζυγίου σε αντιδικία. Η προσωρινή απόφαση για μετοίκηση, επιμέλεια και διατροφή ήταν απορριπτική. Κατόπιν, το τμήμα ασφαλιστικών μέτρων επέβαλε επιμέλεια και διατροφή στην εν διαστάση σύζυγο μου χωρίς ν’ αναφέρει αναδρομική ισχύ για τους μήνες που πέρασαν, για τους οποίους εγώ έβαζα κάποια χρήματα αλλά όχι το ποσό που επιδικάστηκε από την απόφαση. Τώρα η σύζυγος με επιταγή εκτέλεσης μου ζητάει τη διαφορά αυτών απειλώντας με με κατάσχεση. Αναφέρω επίσης ότι μου στερεί επανειλημμένως την τηλεφωνική επικοινωνία με την δικαιολογία των αναδρομικών. Τον Μάρτιο του 2016 έχουμε τα κύρια δικαστήρια και τον Δεκέμβρη του 2016 το δικαστήριο του διαζύγιου. Ερωτώ λοιπόν αν τίθεται νομιμότητα των αναδρομικών και της επιταγής εκτέλεσης κατ ουσία ή θα λυθεί στο δικαστήριο του 2016».

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Παρασκευή Κουπλίδου

Για να απαντηθεί το ερώτημά σας το σημαντικό είναι να έχει ο απαντών μια εικόνα του αιτητικού της αιτήσεως και του διατακτικού της αποφάσεως. Προφανώς για να έχει συνταχθεί επιταγή προς εκτέλεση θα έχουν επιδικασθεί τα εν λόγω ποσά. Κανένας δε συντάσσει επιταγή προς εκτέλεση επί μη επιδικασθέντων κονδυλίων και πολλώ δε μάλλον κανένας δικαστικός επιμελητής δεν προβαίνει σε υλοποίηση της εκτέλεσης επί μη επιδικασθέντων κονδυλίων. Ως εκ τούτου πιθανότατα να έχουν επιδικασθεί τα εν λόγω κονδύλια. Από κει και πέρα όμως για να έχετε μια πιο σαφή και εμπεριστατωμένη απάντηση θα πρέπει να απευθυνθείτε στο δικηγόρο που σας εκπροσώπησε ή εν πάσει περιπτώσει σε κάποιο δικηγόρο και να του επιδείξετε την αίτηση και την απόφαση επί της αιτήσεως.

Παρασκευή Κουπλίδου
Δικηγόρος
Γρ. Λαμπράκη 52, Γλυφάδα Αττικής
Τηλέφωνο: 210-9639203
E-mail:vkouplidou@yahoo.gr
Web:www.kouplidou-law.gr

Τώρα μπορείς να επισκεφθείς, επιλεγμένους ειδικούς συνεργάτες μας, μέσω του προγράμματος «Πρώτη Επίσκεψη δωρεάν». Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείς να δείς εδώ ενώ αν θες να πάρεις απαντήσεις μέσω του Singleparent.gr, μπορείς να υποβάλλεις το ερώτημά σου, μέσω της ειδικής φόρμας εδώ.