Πώς υπολογίζεται το ποσό της διατροφής που οφείλω στην πρώην σύζυγο;

0

«Έχω απόφαση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον μου για διατροφή ανήλικου τέκνου καθώς πλέον και απόφαση αγωγής για διατροφή ανήλικου τέκνου. Πώς μπορώ να υπολογίσω το ποσό που οφείλω αυτή τη στιγμή στην πρώην σύζυγό μου; Υπολογίζω ολόκληρο το διάστημα από την αρχή της διάστασης το οποίο αναφέρεται στα ασφαλιστικά μέτρα για τη διατροφή με το ποσό της απόφασης της αγωγής που έχω αυτή τη στιγμή στα χέρια μου ή το διάστημα από την ημερομηνία των ασφαλιστικών μέχρι την επίδοση της αγωγής με το ποσό της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων; Επίσης πως υπολογίζονται οι νόμιμοι τόκοι που αναφέρονται στην απόφαση για τα χρήματα που οφείλω;»

Απαντάει η δικηγόρος Θεσσαλονίκης κυρία Ειρήνη Καψάλη 

Τα ποσά που οφείλετε προσδιορίζονται στο διατακτικό της κάθε δικαστικής απόφασης. Συνήθως στις δικαστικές αποφάσεις ορίζεται ότι οφείλεται διατροφή από την επίδοση της αγωγής μέχρι το χρονικό διάστημα που ορίζει (συνήθως διετία).

Αν η απόφαση επί της αγωγής διατάσσει μικρότερο ποσό διατροφής σε σχέση με το ποσό που όριζε η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων, το μηνιαίο ποσό διατροφής διαμορφώνεται αναδρομικά, σύμφωνα με την οριστική απόφαση. Σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού των τόκων, θα απευθυνθείτε στο δικηγόρο που χειρίζεται την υπόθεσή σας, ώστε, ανάλογα με τα ειδικότερα δεδομένα σας, να σας το υπολογίσει. 

Ειρήνη Καψάλη
Δικηγόρος
Βασιλέως Ηρακλείου 25
Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 54624
Τηλέφωνο: 2310-225738
Web: http://ekapsali.gr/

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!