Θέλω να υιοθετήσω ένα αγοράκι, αλλά πρόσφατα έκλεισα την επιχείρησή μου. Πώς θα κάνω αίτηση υιοθεσίας με μηδενικό εισόδημα;

0

Καλησπέρα σας

Έχουμε υιοθετήσει ένα αγοράκι, που είναι τώρα 2 ετών. Το πήραμε απο τη μητέρα του τη μέρα, που γεννήθηκε (7/8/2015) με τη συγκατάθεση της μητέρας, η οποία ήθελε να το αφήσει στο νοσοκομείο και να φύγει. Έχουμε πράξη υιοθεσίας και εξουσιοδότηση για τη γονική μέριμνα του παιδιού (όλα αυτά με 2 δικηγόρους και με συμβολαιογράφο). Το αναφέρω, για να σας πω, οτι έχω τηρήσει μέχρι τώρα όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Το πρόβλημά μου τώρα είναι, ότι κλείνοντας μια επιχείρηση, που διατηρούσα, τα οικονομικά μου στοιχεία φαίνονται μηδενικά. Πώς θα κάνω αίτηση υιοθεσίας (δικαστήριο) με μηδενικά οικονομικά στοιχεία; Θα ήθελα την συμβουλή σας.

Ευχαριστώ

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Ευγενία Φωτοπούλου

Η απόφαση της υιοθεσίας εκδίδεται από το Δικαστή βάσει πολλών παραγόντων που συνεκτιμά. Ο Δικαστής δε λαμβάνει υπόψη του μόνο τα εισοδήματα, αλλά και την εν γένει προσωπικότητά σας, το οικογενειακό περιβάλλον και βέβαια πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η έκθεση της κοινωνικής υπηρεσίας. Καλό θα είναι να εμφανίζετε κάποια εισοδήματα, αλλά δε σημαίνει ότι η μη εμφάνιση εισοδημάτων θα οδηγήσει υποχρεωτικά σε απόρριψη της αίτησης, ειδικά αν το παιδάκι διαμένει μαζί σας από το 2015. Σε περίπτωση που έχετε κάποιο ακίνητο στο όνομά σας, ή ο σύζυγός σας, θα το παρουσιάσετε. Επίσης, μπορείτε να παρουσιάσετε τυχόν αποταμιεύσεις σας.

Ευγενία Φωτοπούλου
Δικηγόρος

Βασιλίσσης Σοφίας 6, T.K. 106 74 Αθήνα
Τηλέφωνα: 210 36 24 769, 211 7 80 80 80
Fax: 210 36 24 703
Email: info@efotopoulou.gr
Web: http://efotopoulou.gr/

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!