Έχω τρία παιδιά από δυο διαφορετικούς γάμους. Πως μπορώ να θεωρηθώ τρίτεκνος νομικά;

0

«Καλησπέρα σας. Είμαι χωρισμένος και έχω δυο παιδιά με την πρώην σύζυγο μου και ενα με την νυν. Πρακτικά είμαι τρίτεκνος. Γραφειοκρατικά όμως;»

Απαντάει η δικηγόρος Θεσσαλονίκης κυρία Ειρήνη Καψάλη 

Για να απαντηθεί επαρκώς η ερώτησή σας, θα πρέπει να μας προσδιορίσετε για ποιό ακριβώς θέμα ενδιαφέρεστε, ώστε να μπορώ να σας παραθέσω συγκεκριμένες προϋποθέσεις και κριτήρια που ζητούνται από τον αρμόδιο φορέα.

Συνήθως από τις υπηρεσίες ζητούν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο, στο δημοτολόγιο του οποίου είναι εγγεγραμμένα όλα τα μέλη της οικογένειας με κανονική εγγραφή.

Γενικά, για να θεωρείστε τρίτεκνος και να λαμβάνετε τα προνόμια (επιδόματα κλπ) που συνεπάγεται η ιδιότητα του τριτέκνου, θα πρέπει να έχετε την επιμέλεια και των δύο τέκνων από τον προηγούμενο γάμο σας.
Η ανάθεση της επιμέλειας των τέκνων σε εσάς αποδεικνύεται με δικαστική απόφαση ή επικύρωση ιδιωτικού συμφωνητικού που συνοδεύει το συναινετικό διαζύγιο.

Ειρήνη Καψάλη
Δικηγόρος
Βασιλέως Ηρακλείου 25
Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 54624
Τηλέφωνο: 2310-225738
Web: http://ekapsali.gr/

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!