Πώς μπορώ να προσβάλλω την πατρότητα, χωρίς τη συναίνεση του πρώην μου;

Γεια σας. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Είμαι σε διάσταση με τον πρώην μου εδώ και πέντε έτη. Ο ίδιος είναι κρατούμενος, διότι είμαι θύμα κακοποιήσης, όπως και τα δύο τέκνα μου. Στο διάστημα αυτό, έχω αποκτήσει άλλα τρία τέκνα ηλικίας τεσσάρων, δυόμιση, και επτά μηνών. Αναγνωρίστηκαν, όμως, δυστυχώς, στο όνομα του πρώην, αφού δεν είχε λυθεί ο γάμος. Ο ίδιος αρνείται, ενώ εγώ έχω κάνει αίτηση διαζυγίου και σε κάθε δίκη παίρνει αναβολή. Πώς μπορώ να προσβάλλω την πατρότητα, χωρίς τη συναίνεση του πρώην μου; Γιατί έχουν πατέρα και θέλω να αναγνωριστεί σωστά. Ευχαριστώ.

Απαντάει η δικηγόρος Αθηνών κυρία Σοφία Ι. Αντωνοπούλου, από το δικηγορικό γραφείο Attica Lawyers

Αγαπητή φίλη,

μπορείτε να προσβάλλετε την πατρότητα, αλλά το δικαίωμα αυτό το έχετε εσείς για ένα μόλις χρόνο μετά τη γέννηση. Το δικαίωμα προσβολής το έχει για 2 έτη από τη γέννηση και ο βιολογικός πατέρας του παιδιού. Σε διαφορετική περίπτωση, το ίδιο το παιδί μέχρι ένα έτος μετά την ενηλικίωσή του.

Με εκτίμηση,

Σοφία Ι. Αντωνοπούλου
Δικηγόρος Αθηνών
Γ. Παπανδρέου 106Β, Ζωγράφου,
Τ.Κ. 15773
Τηλέφωνο: 210-7295274 / Fax: 210-7295275
Κιν. 6978 123649
Email: info@atticalawyers.gr
Web: www.atticalawyers.gr

Τώρα μπορείς να επισκεφθείς, επιλεγμένους ειδικούς συνεργάτες μας, μέσω του προγράμματος «Πρώτη Επίσκεψη δωρεάν». Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείς να δείς εδώ ενώ αν θες να πάρεις απαντήσεις μέσω του Singleparent.gr, μπορείς να υποβάλλεις το ερώτημά σου, μέσω της ειδικής φόρμας εδώ.