fbpx

Η πρώην σύζυγος μου έκανε ασφαλιστικά μέτρα να φύγω. Πώς μπορώ να βγάλω το παιδί της από το σπίτι μου;

| 13 Ιουνίου 2017
ADVERTISEMENT

Έχω δύο ερωτήματα.
Εδώ και ένα χρόνο, η εν διαστάσει σύζυγός μου μού έχει κάνει ασφαλιστικά μέτρα, στα οποία ζητάει να απομακρυνθώ από το σπίτι, στο οποίο ζούσαμε εγώ και τα 4 παιδιά μας, τα οποία είναι σε μικρή ηλικία.
Το σπίτι το απέκτησα πριν το γάμο και, όπως έχω ενημερωθεί, θα μπορώ να την βγάλω έξω όταν βγει το διαζύγιο, και τώρα της έχει γίνει προσωρινή κατοικία μετά τα ασφαλιστικά.
Όπως δηλώνει, δεν εργάζεται και ζήτησε μια διατροφή μεγάλου ύψους και γι αυτήν και στην προσωρινή, η οποία εγκρίθηκε.

Το θέμα μου είναι, όμως, άλλο. Από τον πρώτο της γάμο έχει άλλο ένα παιδί, το οποίο είναι 26 χρονών και το έχει μέσα στο σπίτι μου, στο οποίο το δικαστήριο το έχει δώσει προσωρινά στην εν διαστάσει σύζυγος μου και τα παιδιά μου, και ο γιος της μένει κανονικά μέσα, δεν εργάζεται, βάζει μέσα φίλες κοπέλες, φίλους, δίχως να ξέρω τι ρόλο έχουν στην ζωή τους και δίχως να ξέρω πόσο αυτό επηρεάζει τα δικά μου παιδιά..


Από την στιγμή που δεν εργάζεται, όμως, και αφού μου ζητάει και η εν διαστάσει σύζυγος μου διατροφή ακόμη και γι αυτήν, μιας και δεν βγαίνει όπως αναφέρει, πώς μπορεί και συντηρεί και το άλλο της παιδί μέσα στο σπίτι μου, που το δικαστήριο το έδωσε προσωρινά στα παιδιά μου και στην εν διαστάσει σύζυγο μου;
Τί μπορώ να κάνω, ώστε να βγει το παιδί της από το σπίτι μου;


ADVERTISEMENT

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Δάφνη Ι. Σιώπη

Αγαπητέ αναγνώστη,

Εφόσον με την δικαστική απόφαση που εκδόθηκε έχει παραχωρηθεί μέχρι την αμετάκλητη λύση του γάμου η χρήση της οικογενειακής στέγης στην σύζυγο και τα παιδιά σας, τότε η εν διαστάσει σύζυγός σας υποχρεούται να συμμορφώνεται με το διατακτικό της συγκεκριμένης δικαστικής απόφασης και να μην κάνει χρήση της οικίας διαφορετική από την καθοριζόμενη με την δικαστική απόφαση. Αντίστοιχα, τρίτα πρόσωπα, όπως εν προκειμένω ο ενήλικος υιός της συζύγου σας, δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν χρήση της οικίας σας. Πράγματι, από την στιγμή που το εν λόγω ακίνητο ανήκει στην αποκλειστική σας ιδιοκτησία, εξακολουθείτε να είστε κύριος και νομέας του ακινήτου, ενώ η σύζυγός σας, από νομική άποψη, είναι κάτοχος του ακινήτου.


ADVERTISEMENT

Με βάση τα ανωτέρω, συνάγεται ότι ως κύριος και νομέας έχετε δικαίωμα εκ του νόμου να προστατευθείτε από την χρήση του ακινήτου από τρίτα πρόσωπα, όπως είναι εν προκειμένω ο ενήλικος υιός της συζύγου σας, ο οποίος δεν έχει το δικαίωμα να κάνει χρήση του ακινήτου. Μπορείτε, επομένως, να προστατευθείτε δικαστικώς και να ζητήσετε την αποβολή του από το ακίνητο.

Με εκτίμηση,

Δάφνη Ι. Σιώπη
Δικηγόρος LLM
Αγ. Σοφίας 24
Θεσσαλονίκη 54622
Τηλ: 2313 079293
Κιν: 6977568673
Email: dsiopi.law@gmail.com

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ