Πως μπορώ ν’ αποδείξω ότι το διαζύγιό μου δεν ισχύει επειδή δεν δηλώθηκε;

«Πως μπορώ ν’ αποδείξω ότι το διαζύγιο το οποίο βγήκε το 1990 και δεν έχει δηλωθεί στο Ληξιαρχείο, την Αρχιεπισκοπή και τον Δήμο, διότι μετάνιωσα και παραμείναμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια έως τις 27/05/2014 που απεβίωσε η σύζυγος μου, δεν ισχύει; Αυτό είναι αποδεδειγμένο και με κρατικά έγγραφα όπως φορολογικές δηλώσεις, συμβόλαια, δικαστικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι μένουμε μαζί καθώς και με μαρτυρίες συγγενών,γειτόνων, φίλων και των παιδιών μας. Επίσης υπάρχουν και βεβαιώσεις Ληξιαρχείου, Αρχιεπισκοπής και δήμου ότι δεν έχει ισχύ. Δεν μπορώ να πάρω τη σύνταξη της συζύγου μου που δικαιούμαι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. »

Απαντάει η δικηγόρος Αθηνών κυρία Σοφία Ι. Αντωνοπούλου, από το δικηγορικό γραφείο Attica Lawyers

Αγαπητέ φίλε,

από τη στιγμή που έχει εκδοθεί η απόφαση διαζυγίου και έχει γίνει παραίτηση από τα ένδικα μέσα κατά αυτής, ή έχει παρέλθει η προθεσμία άσκησής τους (για την έφεση, 30 ημέρες από την επίδοση, αλλιώς αν δεν έχει επιδοθεί 3 χρόνια, για την αναίρεση 30 ημέρες από την επίδοση της απόφασης, και αν δεν επιδοθεί 3 χρόνια), η απόφαση του διαζυγίου έχει αποκτήσει νομική ισχύ και έχει απόλυτη ενέργεια στο νομικό κόσμο.

Το γεγονός ότι η απόφαση δεν καταχωρήθηκε στο Ληξιαρχείο ή στην αρχιεπισκοπή ή στο Δήμο κλπ δε σημαίνει ότι δε λύθηκε ο γάμος των συζύγων (άρθρο 1438 ΑΚ). Κατά συνέπεια, δυστυχώς δεν μπορεί με κάποιο τρόπο να επανορθωθεί πλέον η λύση του γάμου και να αρθεί το αποτέλεσμά της. Παραμένει βέβαια αδιευκρίνιστο πώς οι Αρχές ενημερώθηκαν για την απόφαση διαζυγίου.

Σοφία Ι. Αντωνοπούλου
Δικηγόρος Αθηνών
Γ. Παπανδρέου 106Β, Ζωγράφου,
Τ.Κ. 15773
Τηλέφωνο: 210-7295274 / Fax: 210-7295275
Κιν. 6978 123649
Email: info@atticalawyers.gr
Web: www.atticalawyers.gr

Η κυρία Σοφία Αντωνοπούλου, συμμετέχει στο ειδικό πρόγραμμα “Πρώτη Επίσκεψη δωρεάν” που σου παρέχει τη πρώτη συνάντηση μαζί της, εντελώς δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δείς εδώ ενώ μπορείς να υποβάλλεις το ερώτημά σου, μέσω της ειδικής φόρμας εδώ.