Πως μπορώ να αποδείξω νομικά ότι είμαι ανύπαντρη μητέρα;

0

«Kαλησπέρα, έχω κάνει σύμφωνο συμβίωσης και το παιδί έχει μπει στην οικογενειακή μερίδα του πατέρα του. Eγώ είμαι κανονικά στη μερίδα της δικής μου οικογένειας και μόνο ενδεικτικά φαίνομαι στον πατέρα του παιδιού. Πως μπορώ να αποδείξω στον ΑΣΕΠ και γενικά ότι είμαι ανύπαντρη μητέρα αφού δεν φαίνεται να χω δικη μου μερίδα; Στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης δεν φαίνεται ότι έχω παιδί, μόνο στην οικογενειακή κατάσταση του πατέρα φαίνεται γιατί εγώ δεν έχω ανοίξει δική μου μερίδα. Οπότε προσκομίζω την οικογενειακή κατάσταση του πατέρα και την δική μου;»

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Ευγενία Φωτοπούλου

Για να αποδείξετε ότι είστε ανύπαντρη αρκεί να προσκομίσετε πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης δικό σας, καθώς ακόμα εμφανίζεστε στη μερίδα της πατρικής σας οικογένειας. Όταν κάποιος παντρεύεται και αιτείται πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, δεν του χορηγούν πιστοποιητικό που φαίνεται σαν παιδί της πατρικής του οικογένειας, αλλά σαν «γενάρχης» δικής του μερίδας. Ωστόσο, επειδή «το παραπάνω δε βλάπτει», μπορείτε να προσκομίσετε στον ΑΣΕΠ και το πιστ/κό οικογενειακής κατάστασης του πατέρα των παιδιών σας.

Ευγενία Φωτοπούλου
Δικηγόρος

Βασιλίσσης Σοφίας 6, T.K. 106 74 Αθήνα
Τηλέφωνα: 210 36 24 769, 211 7 80 80 80
Fax: 210 36 24 703
Email: info@efotopoulou.gr
Web: http://efotopoulou.gr/

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!