Πέθανε ο πατέρας μου και κάναμε αποποίηση κληρονομιάς. Το σπίτι του θα το πάρει η μητέρα μου;

0

«O πατερας μου πεθανε την 1 αυγουστου. Όσο ζουσε ηταν χρεωμενος σε δυο τραπεζες. Η μητερα μου και εγω καναμε αποποιηση.Θα ηθελα να ρωτησω το σπιτι που ηταν στο ονομα του θα το παρει η μητερα μου;».

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Παρασκευή Κουπλίδου

Καταρχάς όταν αναφερόμαστε στην κληρονομία κάποιου που απεβίωσε εννοούμε ως τέτοια τόσο το ενεργητικό, όσο και το παθητικό αυτής. Όταν γίνεται αποποίηση της κληρονομίας αποποιείστε το σύνολό της ήτοι τόσο το ενεργητικό όσο και το παθητικό αυτής. Ως εκ τούτου και εφόσον έχετε αποποιηθεί την κληρονομία του θανόντος, τόσο εσείς όσο και η μητέρα σας τότε όπως είναι φυσικό έχετε αποποιηθεί και το σπίτι. Αν ο πατέρας σας δεν έχει εγγόνια,  γονείς και αδέλφια που είναι οι αμέσως επόμενοι κληρονόμοι του, ή παιδιά αδελφών τότε η κληρονομία με το ενεργητικό και παθητικό της περιέρχεται στο Δημόσιο, άρα και το σπίτι.

Παρασκευή Κουπλίδου
Δικηγόρος
Γρ. Λαμπράκη 52, Γλυφάδα Αττικής
Τηλέφωνο: 210-9639203
E-mail:vkouplidou@yahoo.gr
Web:www.kouplidou-law.gr

Η κυρία Παρασκευή Κουπλίδου, συμμετέχει στο ειδικό πρόγραμμα «Πρώτη Επίσκεψη δωρεάν» που σου παρέχει τη πρώτη συνάντηση μαζί της, εντελώς δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δείς εδώ ενώ μπορείς να υποβάλλεις το ερώτημά σου, μέσω της ειδικής φόρμας εδώ.