Ο σύζυγος μου έδινε αποσπασματικά πάντα το ποσό της διατροφής. Πότε πρέπει να ξανακάνω απόγραφο;

0

Το διαζύγιο με τον πρώην σύζυγο μου εκδόθηκε τον Φεβρουάριο του 2015, και επιδίκαζε το ποσό των 350 ευρώ για διατροφή. Ο σύζυγος μου κατέβαλε αποσπασματικά διάφορα μικροποσά και ουδέποτε ολόκληρο το ποσό. Εγώ κάθε μήνα υπέβαλλα μήνυση για μη καταβολή διατροφής. Το 2016 ο δικηγόρος του επέδωσε απόγραφο με το μέχρι τότε οφειλόμενο ποσό. Εγώ πρέπει να κάνω και αγωγή για να διεκδικήσω τα οφειλόμενα ή το απόγραφο επέχει την ίδια θέση; Πότε πρέπει να ξανακάνω απόγραφο ώστε να διατηρήσω το δικαίωμα διεκδίκησης της διατροφής;

Απαντάει η δικηγόρος Θεσσαλονίκης κυρία Ειρήνη Καψάλη 

Καλησπέρα σας, με το απόγραφο που επέδωσε ο δικηγόρος σας μπορούν να γίνουν πράξεις εκτέλεσης μέσα σε ένα έτος. Μετά την παρέλευση του έτους, απαιτείται η επίδοση νέου απογράφου. Δεν χρειάζεται να κάνετε νέα αγωγή για τα ποσά που ήδη σας έχει επιδικάσει η δικαστική απόφαση.
Συνεπώς εσείς, όταν θελήσετε να κάνετε κάποια πράξη εκτέλεσης σε βάρος του πρώην συζύγου (κατάσχεση κινητού ή ακινήτου περιουσιακού στοιχείου, κατάσχεση εις χείρας τρίτου, κλπ), τότε θα του επιδώσετε το απόγραφο τρεις ημέρες πριν, για να έχετε αυτό το δικαίωμα. Μέχρι τότε δεν απαιτείται κάποια άλλη επίδοση.

Ειρήνη Καψάλη
Δικηγόρος
Βασιλέως Ηρακλείου 25
Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 54624
Τηλέφωνο: 2310-225738
Web: http://ekapsali.gr/

 Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!