fbpx

Ο σύζυγος με άφησε όταν ήμουν 3 μηνών έγκυος. Είμαι τώρα υποχρεωμένη να του πηγαίνω εγώ το μωρό να το βλέπει;

| 18 Νοεμβρίου 2013
ADVERTISEMENT

Ερώτηση:

«Είμαι σε διάσταση με τον σύζυγο από τότε που ήμουν 3 μηνών έγκυος. Με άφησε, δεν συμμετείχε σε τίποτα και τώρα πάμε για συναινετικό. Στη προσπάθεια να φτιάξουμε το συμφωνητικό μου ζητήθηκε έντονα από τους δικηγόρους  και χωρίς διαπραγμάτευση, να πηγαίνω εγώ το παιδί στο σπίτι της μάνας του να το βλέπει μια φορά την εβδομάδα από δύο ώρες. Το μωρό μου είναι τριών μηνών. Είναι εφικτό να γίνει αυτό; Αν πάνε δικαστικώς όπως λένε θα το κερδίσουν; Γιατί με απειλούν ότι αν δεν συμφωνήσω μόνη μου, θα πάνε στο δικαστήριο και θα ζητήσουν και ό,τι άλλο!»


ADVERTISEMENT

Απαντάει η δικηγόρος Αθηνών κυρία Σοφία Ι. Αντωνοπούλου, από το δικηγορικό γραφείο Attica Lawyers

Αγαπητή φίλη,

Θεωρώ ότι κακώς σου ζητάνε να πηγαίνεις εσύ το παιδί στο σπίτι της μητέρας του εν διαστάσει συζύγου σου, δεδομένου ότι το παιδί είναι πολύ μικρό σε ηλικία. Εάν η λύση του γάμου δεν επιτευχθεί συμβιβαστικά, αλλά κατ’  αντιδικία, θα κατατεθεί αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα επιμέλειας. Σύμφωνα με τα λιγοστά δεδομένα που έχω από εσένα, θεωρώ ότι η απόφαση θα είναι σε βάρος του εν διαστάσει συζύγου σου, από τη στιγμή που υπάρχει εγκατάλειψη δική σου και του παιδιού, όσο ήταν κυοφορούμενο. Το δικαστήριο συνήθως, πέρα από εξαιρετικές περιστάσεις (πορνεία, τοξικομανία, βιαιότητα της μητέρας κλπ), την επιμέλεια τη δίνει στη μητέρα και στον πατέρα ρυθμίζει το δικαίωμα επικοινωνίας του με το παιδί. Άρα, ουσιαστικά αν ο πατέρας πάει δικαστικά με αντιδικία (και όχι με το συναινετικό διαζύγιο), τόσο μέσω της αγωγής, όσο κα μέσω των ασφαλιστικών μέτρων, το μόνο που ίσως καταφέρει είναι να βλέπει το παιδί παραπάνω ώρες εάν αυτές που έχεις συμφωνήσει δεν είναι αρκετές. Πιθανό αίτημά του για να το πηγαίνεις εσύ στο σπίτι της γιαγιάς θεωρώ ότι θα απορριφθεί εύκολα εάν αντιλέξεις λέγοντας ότι το παιδί είναι πολύ μωρό και δεν πρέπει να εκτίθεται σε μικρόβια κλπ, και συνεπώς προς το συμφέρον του τέκνου είναι να το επισκέπτεται και να το παίρνει ο ίδιος ο πατέρας.


ADVERTISEMENT

Λόγω του ότι μας γράφεις ότι σου ζητήθηκε έντονα και χωρίς διαπραγμάτευση να δεχτείς τον όρο για τη μεταφορά του παιδιού, αναρωτιέμαι εάν ο δικηγόρος που έχει αναλάβει το διαζύγιο είναι μόνο από την πλευρά του συζύγου σου. Εάν είναι έτσι, θεωρώ ότι θα έπρεπε και εσύ να εκπροσωπηθείς στη διαπραγμάτευση μέσω δικηγόρου, λόγω της σπουδαιότητας των συμφωνητικών λύσης του γάμου και ρύθμισης της κατάστασης, τα οποία θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις συνθήκες τις ζωής εσού και του παιδιού σου μέχρι την ενηλικίωσή του.

Δικηγορικό Γραφείο “Attica Lawyers”
Σοφία Ι. Αντωνοπούλου
Δικηγόρος Αθηνών
Γ. Παπανδρέου 106Β, Ζωγράφου,
Τ.Κ. 15773
Τηλέφωνο: 210-7295274 / Fax: 210-7295275
Κιν. 6978123 649
Email: info@atticalawyers.gr
Web: www.atticalawyers.gr

Μπορείτε κι εσείς να υποβάλετε το ερώτημά σας, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ!

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ