Ο σύζυγος έχει την επιμέλεια και δεν θέλει να πάμε το παιδί σε παιδοψυχίατρο. Πως μπορώ να τον πείσω;

Καλησπέρα, είμαι σε διάσταση με το σύζυγο μου και εκείνος έχει την προσωρινή επιμέλεια του γιού μας που είναι 4 ετών. Τις μέρες της επικοινωνίας μου με το παιδί, παρατηρώ ότι (το παιδί) έχει άγχος, φόβο για τον πατέρα του, και όταν πρόκειται να το επιστρέψω σε εκείνον, κλαίει και ρωτάει συνέχεια πότε θα τον πάρω μόνιμα σπίτι. Όλο αυτό το στρές που βιώνει τον κάνει επιθετικό απέναντι σε εμένα, αλλά και σε άλλα παιδάκια. Έχω ζητήσει πολλές φορές από τον σύζυγο να πάμε το παιδί σε παιδοψυχίατρο, αλλά αρνείται.

Πήρα στο Παιδοψυχιατρικό του Τζανείου, και μου είπαν ότι αν δεν έχω συγκατάθεση δεν μπορούν να εξετάσουν το παιδί. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει κάποιος τρόπος (νομικός ή άλλος) να πείσω τον σύζυγο να πάμε το παιδί κάπου. Δεν αντέχω να το βλέπω να υποφέρει.

Είμαι σίγουρη ότι ο πατέρας του δεν το κακοποιεί σωματικά, αλλά έχω υποψίες ότι του ασκεί ψυχολογική πίεση, το εκφοβίζει κλπ.

Ευχαριστώ πολύ.

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Κωνσταντίνα Αθανασίου

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!