Ο σύζυγος είναι αλλοδαπός και έχει φύγει από τη χώρα. Πώς μπορώ να πάρω διαζύγιο με οικονομικό τρόπο;

Ερώτηση:

«Καλημέρα. Είμαι παντρεμένη με αλλοδαπό ,ο οποίος έχει φύγει από την χώρα εδώ και τρία χρόνια . Δεν έχω νέα του ούτε σχέση μαζί του .Μαζί έχουμε και ένα κοριτσάκι 9 ετών. Πως θα μπορούσα με οικονομικό τρόπο να πάρω διαζύγιο ;»

Απαντάει* η δικηγόρος Αθηνών κυρία Σοφία Ι. Αντωνοπούλου, από το δικηγορικό γραφείο Attica Lawyers

Αγαπητή φίλη,

από τη στιγμή που ο αλλοδαπός σύζυγός σας έχει φύγει από τη χώρα, και εφόσον δε γνωρίζετε πού μένει αυτή τη στιγμή, δεν είναι εφικτή η διαδικασία του συναινετικού διαζυγίου, εκτός αν υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας μαζί του και η ειρηνική διευθέτηση των μεταξύ σας ζητημάτων. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, εφόσον δε γνωρίζετε πού μένει, είναι η κατάθεση και επίδοση αγωγής διαζυγίου (με επίκληση ως λόγου τον αντικειμενικό κλονισμό του γάμου λόγω της διετούς διάστασής σας με το σύζυγο). Η επίδοση της αγωγής διαζυγίου θα γίνει με την προβλεπόμενη διαδικασία των επιδόσεων σε πρόσωπα αγνώστου διαμονής, εκτός αν πρόκειται για κάτοικο κράτους μέλους της Ε.Ε., οπότε ακολουθείται διαφορετική διαδικασία, με βάση τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για τις επιδόσεις.

Γρήγορος τρόπος εν προκειμένω για τη λύση του γάμου δεν υπάρχει. Η διαδικασία δυστυχώς είναι αρκετά χρονοβόρα, καθώς μόνο το συναινετικό διαζύγιο εξασφαλίζει μία κάποια ταχύτητα. Κατά τα λοιπά, σας παραπέμπουμε στο σχετικό άρθρο της ιστοσελίδας μας, από όπου μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα. Σε κάθε περίπτωση, έχετε υπόψη σας ότι είναι απαραίτητη και η δικαστική ρύθμιση της επιμέλειας του ανηλίκου τέκνου σας:

Δικηγορικό Γραφείο «Attica Lawyers»
Σοφία Ι. Αντωνοπούλου
Δικηγόρος Αθηνών
Γ. Παπανδρέου 106Β, Ζωγράφου,
Τ.Κ. 15773
Τηλέφωνο: 210-7295274 / Fax: 210-7295275
Κιν. 6978123 649
Email: info@atticalawyers.gr
Web: www.atticalawyers.gr

Μπορείτε κι εσείς να υποβάλετε το ερώτημά σας, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ!