Ο πρώην σύζυγος ζητάει ενοίκια 5 ετών και κινδυνεύω να μείνω στο δρόμο με τα 4 παιδιά μου. Τί να κάνω;

Ο πρώην σύζυγος μου ζητάει ενοίκια 5 ετών για την από κοινού κατοικία μας (50-50) που μένω με τα 4 παιδιά μου. Το σπίτι είχε παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση μέχρι τη λήξη του γάμου. Ο δικηγόρος μου δεν με ενημέρωσε για αυτό και τώρα μετά από 5 χρόνια καλούμαι να πληρώσω ένα ποσό που δεν έχω και κινδυνεύω να μείνω στον δρόμο με τα 4 παιδιά μου. Ποια είναι τα δικαιώματα μου από την στιγμή που δεν υπήρχε καμία συμφωνία για αυτό;

Απαντάει η δικηγόρος Αθηνών κυρία Σοφία Ι. Αντωνοπούλου, από το δικηγορικό γραφείο Attica Lawyers

Αγαπητή φίλη,

ο πρώην σύζυγός σας καλώς σας ζητά τα μισθώματα, καθώς έχει σχετικό δικαίωμα σύμφωνα με όσα μας γράφετε. Δυστυχώς το γεγονός ότι δεν είχατε την ενημέρωση που θα έπρεπε από τον συνάδελφο που χειρίστηκε την υπόθεσή σας, δεν μπορείτε να το επικαλεστείτε στο Δικαστήριο. Ενστάσεις που μπορείτε να προβάλετε είναι αυτές της καταχρηστικότητας και άλλες νομικές, για τις οποίες χρειαζόμαστε το δικόγραφο από εσάς προκειμένου να βοηθήσουμε παραπάνω. Μπορείτε ακόμα να αρνηθείτε την αγωγή, ισχυριζόμενη προφορική του συμφωνία για παραμονή των τέκνων σας στο σπίτι. Οι υπηρεσίες μας στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση,

Σοφία Ι. Αντωνοπούλου

Δικηγόρος Αθηνών
Γ. Παπανδρέου 106Β, Ζωγράφου,
Τ.Κ. 15773
Τηλέφωνο: 210-7295274 / Fax: 210-7295275
Κιν. 6978 123649
Email: info@atticalawyers.gr
Web: www.atticalawyers.gr

Τώρα μπορείς να επισκεφθείς, επιλεγμένους ειδικούς συνεργάτες μας, μέσω του προγράμματος «Πρώτη Επίσκεψη δωρεάν». Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείς να δείς εδώ ενώ αν θες να πάρεις απαντήσεις μέσω του Singleparent.gr, μπορείς να υποβάλλεις το ερώτημά σου, μέσω της ειδικής φόρμας εδώ.