Ο πρώην σύζυγος χρωστάει διατροφές 4.000 ευρώ. Μπορώ να του κατασχέσω το αυτοκίνητο;

B0FR95 Man removes cash from wallet

Καλησπέρα σας, ο πρώην σύζυγος μου χρωστάει διατροφή για τα τρία του παιδιά, ύψους 4000 ευρώ. Ενώ υπάρχει δικαστική απόφαση για το ποσόν της διατροφής που θα δίνει κάθε μήνα, την αγνοεί. Με τον δικηγόρο μου αποφασίσαμε να προβούμε σε κατάσχεση περιουσίας. Πριν κάνω οτιδήποτε, ανακαλύπτω ότι το επιβατικό αυτοκίνητο, το έχει κάνει πρόσφατα μεταβίβαση στον πατέρα του. Γνωρίζω ότι είναι παράνομο, πως υπάρχει δόλος και πως διώκεται νομικά. Δεν θα σταθώ σε αυτό, αλλά στο ότι έχει δικό του ταξί, όπου το μισό του ανήκει. Το ερώτημα μου είναι: Μπορώ να του κάνω κατάσχεση στην άδεια ταξί ή στο όχημα; Αν όχι, επειδή είναι εργαλείο της δουλειάς του; Αν όμως αναφερθεί ότι έχει άδεια χειριστή μηχανημάτων και μπορεί να δουλέψει και σε άλλη δουλειά; Έχει κάποια βάση αυτό το επιχείρημα;

Απαντάει η δικηγόρος Αθηνών κυρία Σοφία Ι. Αντωνοπούλου, από το δικηγορικό γραφείο Attica Lawyers

Αγαπητή φίλη,

μπορείτε να του κάνετε κατάσχεση σίγουρα στο αμάξωμα, αλλά ανάλογο αίτημα σας για την άδεια ενδεχομένως να απορριφθεί, λόγω δυσκολίας στον προσδιορισμό της αξίας της.

Θα είναι επίσης σημαντικό επιχείρημα του συζύγου σας ότι αυτό είναι το μέσο βιοπορισμού του, αλλά ενδεχομένως το Δικαστήριο να δεχτεί τον δικό σας ισχυρισμό.

Η απόφαση είναι θέμα δικαστικής εκτίμησης, έχετε δε και οι δύο σημαντικά επιχειρήματα με τη δική σας πλευρά, να έχει τις πιθανότητες με το μέρος της.

Με εκτίμηση,

Σοφία Ι. Αντωνοπούλου
Δικηγόρος Αθηνών
Γ. Παπανδρέου 106Β, Ζωγράφου,
Τ.Κ. 15773
Τηλέφωνο: 210-7295274 / Fax: 210-7295275
Κιν. 6978 123649
Email: info@atticalawyers.gr
Web: www.atticalawyers.gr

Τώρα μπορείς να επισκεφθείς, επιλεγμένους ειδικούς συνεργάτες μας, μέσω του προγράμματος «Πρώτη Επίσκεψη δωρεάν». Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείς να δείς εδώ ενώ αν θες να πάρεις απαντήσεις μέσω του Singleparent.gr, μπορείς να υποβάλλεις το ερώτημά σου, μέσω της ειδικής φόρμας εδώ.