Ο πρώην σύζυγος πήρε τα βιβλιάρια υγείας των παιδιών. Τι πρέπει να κάνω έτσι ώστε να τα πάρω στην δική μου ασφάλεια;

0

Καλησπέρα σας, θέλω την άποψη σας για ένα δύσκολο θέμα που με απασχολεί. Ο πρώην σύζυγος μου, απόστρατος πλέον του πολεμικού ναυτικού, πήρε τα βιβλιάρια υγείας των παιδιών μου όσο ήταν ακόμα εν ενεργεία και δεν τα έχει επιστρέψει ακόμα. Τι πρέπει να κάνω έτσι ώστε να τα πάρω στην δική μου ασφάλεια; Σας ευχαριστώ που με ακούσατε, περιμένω την απάντηση σας.

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Δάφνη Ι. Σιώπη

Αγαπητή αναγνώστρια,

Καταρχήν, είναι κρίσιμο να μας εκθέσετε αν η επιμέλεια των ανηλίκων τέκνων σας έχει ρυθμισθεί δικαστικώς. Εφόσον η επιμέλεια των ανηλίκων τέκνων σας έχει ανατεθεί σε εσάς, έχετε το δικαίωμα να προβείτε στην ασφάλιση των τέκνων σας στον ασφαλιστικό σας φορέα. Ειδικότερα, όπως έχει κριθεί κατόπιν σχετικής παρέμβασης του Συνηγόρου του Πολίτη, η διαζευγμένη μητέρα που έχει την επιμέλεια ανηλίκων τέκνων έχει το δικαίωμα να ζητήσει την διαγραφή των τέκνων της από τον ασφαλιστικό φορέα του πατέρα τους, χωρίς μάλιστα να τίθεται θέµα σύγκρισης ως προς την ευνοϊκότερη ασφάλιση. Έτσι, ακόμα και αν ο πατέρας των παιδιών σας δεν παραδίδει τα ασφαλιστικά τους βιβλιάρια ή δεν συναινεί στην ασφάλιση τους στον δικό σας ασφαλιστικό φορέα, εσείς έχετε σε κάθε περίπτωση την δυνατότητα να απευθυνθείτε στον ασφαλιστικό φορέα του πρώην συζύγου σας, να ζητήσετε την διαγραφή των τέκνων σας από αυτόν και, εν συνεχεία, να ασφαλίσετε τα τέκνα σας στον δικό σας ασφαλιστικό φορέα.

Με δεδομένο, πάντως, ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσετε την άρνηση των υπαλλήλων των επιμέρους ασφαλιστικών φορέων, δεν αποκλείεται να χρειαστείτε την συνδρομή κάποιου δικηγόρου σε περίπτωση μη άμεσης ικανοποίησης του αιτήματος σας.

Με εκτίμηση,

Δάφνη Ι. Σιώπη
Δικηγόρος LLM
Αγ. Σοφίας 24
Θεσσαλονίκη 54622
Τηλ: 2313 079293
Κιν: 6977568673
Email: dsiopi.law@gmail.com

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!