Ο πρώην σύζυγος μένει με τα παιδιά στο σπίτι που πληρώνω και συζει με την Αλβανίδα σύντροφό του. Μπορώ να τη διώξω;

Γεια σας

Έχω χωρίσει με συναινετικό από το 2010 και την επιμέλεια των δύο μου τότε ανηλίκων τέκνων κράτησε ο πρώην, διότι με απειλούσε. Αναγκάστηκα να νοικιάσω σπίτι σε απόσταση 2 χλμ, για να μπορώ όλα αυτά τα χρόνια να είμαι δίπλα στα παιδιά από τα οποία το μεγαλύτερο σήμερα είναι ενήλικο 22 ετών, ενώ το μικρότερο και ανήλικο πηγαίνει φέτος στη Γ’ λυκείου.

Το στεγαστικό, που έχουμε πάρει από κοινού και στο οποίο (σπίτι) παρέμεινε ο πρώην, συμφωνήσαμε στο ιδιωτικό του διαζυγίου συμφωνητικό να πληρώνω ως διατροφή κατά ποσοστό 70 (εγώ) και 30 (αυτός) αντί του 50 – 50, που πρέπει να πληρώνουμε σύμφωνα και με την τραπεζική στεγαστική σύμβαση. Πριν μια εβδομάδα, ο πρώην έφερε στο σπίτι παρά τις έντονες αντιρρήσεις του ανήλικου παιδιού μου μια νεαρή κοπέλα (αλβανικής καταγωγής), την οποία έχει αφήσει και εγκυο και ανακοίνωσε στα παιδιά, πως θα μείνει μαζί τους, είτε τους αρέσει, είτε όχι.

Οι ερώτησεις μου είναι :1) Πως μπορώ να απαλλαγώ από το στεγαστικό δάνειο, ώστε να μην πληρώνω και να ζει εις βάρος μου ο πρώην μου με την νέα του σύντροφο; Διαταράσσεται η επιμέλεια δεδομένου, ότι ο μικρός μου γιος ξεκινάει τη Γ’ λυκείου σε μια τόσο σοβαρή χρονική στιγμή για την ζωή του; Μπορώ να διώξω τη νέα σύντροφο (χωρίς γάμο ακόμα) του πρώην με δικαστικά μέτρα (ασφαλιστικά ή αγωγή), είτε με βάση την επιμέλεια, είτε με βάση τη σχέση εξ αδιαιρέτου κυριότητας, που έχω επί του ακινήτου (διατάραξη κάποιου δικαιώματος μου από την κυριότητα ή την εκμετάλλευση του ακινήτου);

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο, που θα αφιερώσετε στο πρόβλημα μου.

Απαντάει η δικηγόρος Αθηνών κυρία Σοφία Ι. Αντωνοπούλου, από το δικηγορικό γραφείο Attica Lawyers

Αγαπητή φίλη,

προκειμένου να απαντηθεί το ερώτημά σας αναφορικά με το δάνειο, θα πρέπει να αναγνώσω το συμφωνητικό που έχετε υπογράψει, ώστε να εξετάσω εάν υπάρχει περιθώριο δικαστικής προστασίας. Ενδεχομένως να υπάρχει δυνατότητα να στραφείτε αγωγικά κατά του πρώην συζύγου σας, αλλά θα χρειαστώ και τη σύμβαση του δανείου για να απαντηθεί ορθά το ερώτημά σας.

Ως προς την επιμέλεια, σαφέστατα και μπορείτε να τη διεκδικήσετε μετά από τόσο σοβαρό συμβάν, αλλά ενδεχομένως να χρειαστεί να έχετε σύμμαχο και το παιδί στον αγώνα σας, ώστε να υποστηριχθεί ότι πράγματι η συμπεριφορά του πατρός πλήττει το τέκνο.

Ως προς την απομάκρυνση της νέας συντρόφου, θα πρέπει και πάλι να εξεταστεί το συμφωνητικό λύσης του γάμου για να σας απαντήσω.

Με εκτίμηση,

Σοφία Ι. Αντωνοπούλου
Δικηγόρος Αθηνών
Γ. Παπανδρέου 106Β, Ζωγράφου,
Τ.Κ. 15773
Τηλέφωνο: 210-7295274 / Fax: 210-7295275
Κιν. 6978 123649
Email: info@atticalawyers.gr
Web: www.atticalawyers.gr

Τώρα μπορείς να επισκεφθείς, επιλεγμένους ειδικούς συνεργάτες μας, μέσω του προγράμματος «Πρώτη Επίσκεψη δωρεάν». Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείς να δείς εδώ ενώ αν θες να πάρεις απαντήσεις μέσω του Singleparent.gr, μπορείς να υποβάλλεις το ερώτημά σου, μέσω της ειδικής φόρμας εδώ.