Ο πρώην σύζυγος έχει άλλη όμως έρχεται σ’ εμένα για σεξ. Θέλω να ξαναφτιάξουμε το σπίτι μας, τί να κάνω;

Είμαι σε διάσταση εδώ και 2,5 χρόνια για μια άλλη γυναίκα. Ο άντρας μου δε μένει μαζί της. Το πρόβλημα είναι ότι μου ζητάει σεξ και ζηλεύει, δεν θέλει να πάω με άλλον, αλλά δεν θέλει και να είμαστε μαζί. Είμαι προβληματισμένη, διότι δεν μπορώ να του αρνηθώ, αλλά δεν ξέρω και τι ακριβώς θέλει. Νιώθω σαν να είμαι εγώ η γκόμενά του, εγώ όμως θέλω να ξαναφτιάξουμε το σπίτι μας. Τι με συμβουλεύετε;

Νικολέτα

Απαντάει η σύμβουλος ψυχικής υγείας κυρία Ίρις Κρέμερ

Από αυτά που μας λέτε ο σύζυγος σας τα θέλει όλα. Και για να είμαστε πιο σαφείς, ο σύζυγός σας θέλει να μην έχει την δέσμευση της σχέσης και του γάμου, δηλαδή να μπορεί ανά πάσα στιγμή να έχει όποια ερωμένη θέλει με την δική σας συγκατάθεση. Άρα, με λίγα λόγια σας ζητάει να είστε σεξουαλική του σύντροφος όποτε εκείνος θέλει και έχει διάθεση να έχει επαφές μαζί σας και όχι με κάποια άλλη γυναίκα, όπως αυτή που αναφέρεται ότι έχει εδώ και 2.5 χρόνια στην ζωή του. Εκείνος έχει μια σχέση εδώ και 2.5 χρόνια και σας ζητάει να του μείνετε πιστή και αφοσιωμένη, να του προσφέρετε σεξουαλική ευχαρίστηση και αποκλειστικότητα, ενώ παράλληλα αποδέχεστε πλήρως να έχει σχέσεις και με άλλες γυναίκες.

Επαναλαμβάνομαι στην παραπάνω παράγραφο, το ξέρω. Επαναλαμβάνω το μοτίβο στο οποίο ζείτε εδώ και 2.5 χρόνια για να βεβαιωθώ ότι έχετε εσείς η ίδια κατανοήσει την κατάσταση. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι εδώ και 2.5 χρόνια, όπως πολύ σωστά λέτε, είστε εσείς η ερωμένη και όχι η άλλη γυναίκα που αν καταλαβαίνω σωστά, με την συγκεκριμένη δεν είναι μόνο εραστές αλλά ζευγάρι. Του έχετε δώσει λοιπόν την άδεια 2.5 χρόνια τώρα να έχει ό,τι επιθυμεί χωρίς καμία αντίρρηση και αντίδραση από μέρους σας. Αυτή η άδεια του έχει δοθεί όχι γιατί εσείς ενδεχομένως δεν έχετε λεκτικά εκφράσει τα παράπονα σας, αλλά γιατί στην πράξη έχοντας επαφές μαζί του, όποιου τύπου, είναι σαν του λέτε με τον τρόπο σας ‘Μην ακούς τα λόγια μου, εγώ είμαι εδώ, πιστή και πάντα διαθέσιμη σαν ερωμένη σου’. Δεν του στερείτε κάτι από αυτά που θέλει. 

Λέτε ότι τον θέλετε σύντροφο σας και επιθυμείτε να ξανά φτιάξετε το σπίτι σας. Υποθέτω ότι αυτό που εννοείτε, είναι να επιστρέψει σε εσάς αποκλειστικά και να συνεχίσετε την κοινή σας ζωή οι δυο σας, χωρίς παρεμβολές τρίτων. Αν αυτό θέλετε πρέπει να το ζητήσετε, πρέπει να βάλετε τους όρους σας ακόμα και με κίνδυνο να τελειώσει οριστικά αυτή η σχέση για πάντα. Εξάλλου για να βρίσκεστε σε διάσταση εδώ και 2.5 χρόνια υπάρχουν ήδη λόγοι να είστε χώρια στην ζωή. Στην περίπτωση σας πρέπει να καταλάβετε ότι είναι σημαντικό το τι θέλετε εσείς και όχι εκείνος. Γιατί αυτό που θέλει εκείνος το έχει εδώ και 2.5 χρόνια. Αν πραγματικά θέλετε να αλλάξετε κάτι σε αυτή την κατάσταση τότε χρειάζεται δραστικές αποφάσεις από μεριάς σας και μια πολύ σοβαρή και συγκροτημένη κουβέντα μεταξύ σας, όπου θα ξεκαθαρίσετε τι θέλετε και τι όχι και με ποιες συνθήκες είσαστε διατεθειμένη να συνεχίσετε την αποκλειστικότητα που του προσφέρετε, διαφορετικά να χωρίσετε και να συνεχίσετε τη ζωή σας με ένα άλλο σύντροφο που θα επιθυμεί μόνο εσάς. 

Ίριδα Κρέμερ
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Τηλέφωνο: 2130049125
E-mail: irisEcremer@gmail.com
Web: http://lifemade.gr/

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!