Ο πρώην σύζυγος δεν μου δίνει τα χρήματα από τον ΕΟΠΠΥ ούτε διατροφή. Τί να κάνω;

0

Ερώτηση

«Καλημέρα! Είμαστε σε διάσταση με το σύζυγό μου τους τελευταίους 5 μήνες και δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε, ώστε να βγει συναινετικό το διαζύγιο ούτε και να υποβάλλω αίτηση διαζυγίου, καθώς δεν έχει συμπληρωθεί διετής διάσταση. Εϊμαστε έμμεσα ασφαλισμένες από τον πρώην σύζυγο στο ΙΚΑ και εγώ και το παιδί (ηλικίας 19 μηνών) και το πρόβλημα είναι ότι αγοράζω εγώ τα υποαλλεργικά βρεφικά γάλατα και την υποαλλεργική κρέμα κάθε μήνα, τα καταθέτω στο ΙΚΑ, αλλά τα χρήματα μπαίνουν σε λογαριασμό του πατέρα της (200 – 250 ευρώ μηνιαίως) και δε μου τα δίνει. Σημειωτέον ότι είμαι άνεργη και δε μου δίνει διατροφή. Τι μπορεί να γίνει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! ».

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Σοφία Βλάχου-Ζουνέλη

Εφόσον δεν έχει γίνει καμία ακόμα ενέργεια που να πιστοποιεί την διάσταση σας, ορθώς το ΙΚΑ καταθέτει τα χρήματα αυτά στον τραπεζικό λογαριασμό του πατέρα εφόσον το παιδί είναι σφαλισμένο σε αυτόν.

Θα μπορούσατε λοιπόν, ακόμα και αν δεν συννενοείστε  για την έκδοση συναινετικού διαζυγίου, να ασκήσετε εσείς μόνη σας ασφαλιστικά μέτρα με τα οποία να ζητάτε την προσωρινή επιμέλεια του παιδιού και κάποιο ποσό για την διατροφή του έτσι ώστε να υποχρεωθεί ο πατέρας με δικαστική απόφαση να δίδει το επιδικασθέν χρηματικό ποσό για τις ανάγκες του παιδιού.

Στην αίτηση αυτή  θα  αναφέρετε ότι δίνετε το ποσό των 250 ευρώ μηνιαίως για το γάλα και τις  κρέμες και ότι το ποσό αυτό κατατίθεται από το ΙΚΑ στον σύζυγό σας έτσι ώστε το Δικαστήριο να το λάβει υπόψιν του και να ρυθμίσει αναλόγως το ποσό της διατροφής του παιδιού.

Δικηγορική εταιρία «A Law firm»
Σοφία Βλάχου-Ζουνέλη
Δικηγόρος
Πατρ. Ιωακείμ 8,
Αθήνα 10674
Τηλ: +30 210 7236050
Fax: +30 210 7236052
Email: s.vlachou@alawfirm.gr
Web: http://www.alawfirm.gr/

Μπορείτε κι εσείς να υποβάλετε το ερώτημά σας, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ!