Ο πρώην σύζυγος δεν γράφει το σπίτι στα παιδιά και με εκβιάζει πως αν κινηθώ δικαστικά θα μου κόψει τη διατροφή. Τί να κάνω;

0

Ερώτηση

«Είμαι χωρισμένη με δύο παιδάκια. Έχω βγάλει το διαζύγιο μου εδώ και 3 χρόνια. Στο συμφωνητικό που υπογράψαμε με τον πρώην σύζυγο, συμφωνήσαμε το σπίτι που είναι στο όνομά του, να γραφτεί στα παιδιά, μέχρι το τέλος της χρονιάς που διανύουμε. Τώρα με βρίζει και αναιρεί το συμφωνητικό λέγοντας ότι δεν έχει χρήματα. Επίσης, μου δηλώνει ότι αν κινηθώ δικαστικά, θα μου κόψει τη διατροφή που μου δίνει. Η διατροφή είναι το μόνο μου εισόδημα γιατί είμαι άνεργη. Τί να κάνω;».

Απαντάει η δικηγόρος παρ’ εφέταις, κυρία Όλγα Σαββίδου

Αγαπητή φίλη,

Θεωρώ ότι  το κρίσιμο στοιχείο είναι να σας καταβάλει διατροφή και να διαμένετε στο ακίνητο ιδιοκτησίας του, για να μην επιβαρύνεστε με έξοδα διαμονής. Με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί η χώρα μας, αυτά είναι σήμερα πολύ σημαντικά!

Αναφορικά με την πλήρωση του όρου της συμφωνίας που έχετε κάνει, μπορείτε –εφόσον περάσει το χρονικό διάστημα που έχετε θέσει ως δήλη ημέρα εκπλήρωσης- να κάνετε αγωγή με την οποία να ζητάτε να καταδικαστεί ο τέως σύζυγός σας σε δήλωση βούλησης.

Αυτό θα σας συνέφερε, εφόσον  το ακίνητο δεν είναι επιβαρυμένο με υποθήκη, προσημείωση κλπ.

Διευκρινίζω ότι εάν δεν εκπληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου ο ως άνω όρος, αυτός δεν εξαλείφεται, αλλά  δικαιούστε εσείς να απαιτήσετε δικαστικά την εκπλήρωσή του.

Δικηγορικό Γραφείο
Όλγας Σαββίδου και Συνεργατών
Αγίου Σπυρίδωνος 21, T.K. 18535, Πειραιάς (6ος όροφος)
Τηλέφωνα: 210 4221371
Email: info@lawsavvidou.gr
Web: http://lawsavvidou.gr/

Μπορείτε κι εσείς να υποβάλετε το ερώτημά σας, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ!