Ο πρώην σύζυγος αρνείται να καταβάλει τα 200 ευρώ διατροφή γιατί είναι λέει άνεργος. Τί να κάνω;

0

Καλημέρα. Ο πρώην σύζυγός μου αρνείται να καταβάλει την διατροφή που ειχε ορίσει το δικαστήριο 200 ευρώ μηνιαίως. Επικαλείται το οτι είναι άνεργος, και μας δίνει μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου φαίνεται επίσημα οτι δουλεύει. Ο γιός μου ομως ξεκίνησε γυμνάσιο και τα έξοδα μεγάλωσαν. Είναι δικαιούχος ενός εποχικού βοηθήματος του ΟΑΕΔ. Τί με συμβουλεύετε;

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Δάφνη Ι. Σιώπη

Αγαπητή αναγνώστρια,

Εφόσον η δικαστική απόφαση που έχετε στα χέρια σας είναι ακόμη σε ισχύ (καθόσον είναι δυνατόν να έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα ισχύος της), έχετε την δυνατότητα να προβείτε σε εκτέλεση αυτής, προχωρώντας σε κατάσχεση του εν λόγω επιδόματος που λαμβάνει ο σύζυγός σας ή οποιουδήποτε τυχόν άλλου ποσού διατηρεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή ακόμη και άλλων περιουσιακών του στοιχείων.

Αν, ωστόσο, έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα ισχύος της δικαστικής απόφασης, θα πρέπει να εκδοθεί νέα απόφαση που να ρυθμίζει εκ νέου το ζήτημα της διατροφής που οφείλει να καταβάλει ο σύζυγός σας. Σας προτρέπουμε, επομένως, να απευθυνθείτε σε δικηγόρο της επιλογής σας, ο οποίος θα σας καθοδηγήσει αποτελεσματικά.

Με εκτίμηση

Δάφνη Ι. Σιώπη
Δικηγόρος LLM
Καβείρων 34, Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 923566
Κιν: 6977568673
Email: dsiopi.law@gmail.com

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!