fbpx

Ο πρώην μου ξαναπαντρεύεται. Μπορεί να με διώξει μαζί με το παιδί απ’ το σπίτι, για να μείνει με τη νέα του οικογένεια;

| 17 Νοεμβρίου 2017
ADVERTISEMENT

Γεια σας

Είμαι μητέρα ενός επτάχρονου αγοριού, εργαζόμενη και έχει εκδοθεί η απόφαση του διαζυγίου πριν ένα μήνα. Κατά τη διάρκεια του γάμου αποκτήσαμε με τον πρώην σύζυγο ένα ακίνητο με δανειακή σύμβαση, όπου είμαστε και οι δύο οφειλέτες, αλλά το σπίτι γράφτηκε καθ΄ολοκληρία στο όνομά του. Η αποπληρωμή γίνεται κανονικά και από τους δυό μας από το 2010 μέχρι και σήμερα. Βάσει της προσωρινής απόφασης διαμένω προσωρινά στο σπίτι με το παιδί. Με δεδομένο, ότι ο πρώην σύζυγός μου πρόκειται να παντρευτεί, ανησυχώ γιατί υποθέτω, ότι θα ζητήσει να πάρει το σπίτι, για να μείνει με την νέα του οικογένεια. Υπάρχει περίπτωση να καταφέρει να με διώξει από το σπίτι;


ADVERTISEMENT

Απαντά ο δικηγόρος κύριος Ελευθέριος Μ. Κρέμερ

Σύμφωνα με το άρθρο 1393 του Αστικού Κώδικα, «σε περίπτωση διακοπής της συμβίωσης των συζύγων, το δικαστήριο μπορεί, εφόσον το επιβάλλουν λόγοι επιείκειας ενόψει των ειδικών συνθηκών του καθενός από τους συζύγους και του συμφέροντος των τέκνων, να παραχωρήσει στον ένα σύζυγο την αποκλειστική χρήση ολόκληρου ή τμήματος του ακινήτου που χρησιμεύει για κύρια διαμονή των ίδιων (οικογενειακή στέγη), ανεξάρτητα από το ποιος από αυτούς είναι κύριος ή έχει απέναντι στον κύριο το δικαίωμα της χρήσης του.» Θεωρώ ότι δεν έχετε λόγω να ανησυχείτε δεδομένου ότι η προσωρινή απόφαση όρισε την οικογενειακή στέγη για εσάς και το παιδί σας στο εν λόγω σπίτι. Η απόφαση του δικαστηρίου υπόκειται μεν σε αναθεώρηση, ωστόσο μόνο όταν το επιβάλλουν οι περιστάσεις όπως για παράδειγμα, το συμφέρον του τέκνου. Από την στιγμή που δεν έχουν αλλάξει αυτές οι περιστάσεις, το δικαστήριο πιθανόν δεν θα αναθεωρήσει την απόφασή του. Είναι αυτονόητο ότι αν ο σύζυγός σας επιτύχει δικαστική απόφαση για να εγκατασταθεί εκείνος στο σπίτι λόγω γάμου ή και νέου παιδιού, θα πάψετε να καταβάλετε την δόση του δανείου.

Ελευθέριος Μ. Κρέμερ
Δικηγόρος

Τήνου 51, Τ.Κ. 11631
Αθήνα
Τηλ: 210 8232157,  210 8232167
Fax:  210 8232431
Webhttp://www.cremerlaw.com
Email: emcremer@cremer-law.com & info@cremer-law.com


ADVERTISEMENT

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ