Ο πατέρας μου απεβίωσε και έχει άλλα δύο παιδιά. Άφησε κάποια ακίνητα στη δεύτερη σύζυγό του, μπορώ να διεκδικήσω μερίδιο;

Θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα σχετικά με κληρονομικά θέματα. Είμαι παιδί από τον πρώτο γάμο του πατέρα μου. Εκείνος ξαναπαντρεύτηκε και με την δεύτερη γυναίκα του έκανε άλλα 2 παιδιά. Τον προηγούμενο μήνα ο πατέρας μου απεβίωσε και θα ήθελα να ρωτήσω, αν στις αγορές ακινήτων που έκανε τα έβαλε κατευθείαν στο όνομα της γυναίκας του και όχι στο δικό του πρώτα, ώστε να το μεταβιβάσει αργότερα, έχω δικαίωμα στην κληρονομιά; Και δεύτερον, πως μπορώ να δω από το Ε9 τι άλλα περιουσιακά στοιχεία και καταθέσεις είχε; Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Απαντάει η δικηγόρος Αθηνών κυρία Σοφία Ι. Αντωνοπούλου, από το δικηγορικό γραφείο Attica Lawyers

Αγαπητή/έ φίλη/ε,

ως προς τα κατά τη διάρκεια του γάμου αποκτηθέντα, σύμφωνα με το άρθρο 1401 του Αστικού Κώδικα, δεν έχετε εσείς αξίωση συμμετοχής στα αποκτήματα κατά της μητριάς σας.

Για τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία, μπορείτε να βγάλετε εισαγγελική παραγγελία και στη συνέχεια να τα λάβετε από την αρμόδια ΔΟΥ.

Με εκτίμηση,

Σοφία Ι. Αντωνοπούλου
Δικηγόρος Αθηνών
Γ. Παπανδρέου 106Β, Ζωγράφου,
Τ.Κ. 15773
Τηλέφωνο: 210-7295274 / Fax: 210-7295275
Κιν. 6978 123649
Email: info@atticalawyers.gr
Web: www.atticalawyers.gr

Τώρα μπορείς να επισκεφθείς, επιλεγμένους ειδικούς συνεργάτες μας, μέσω του προγράμματος «Πρώτη Επίσκεψη δωρεάν». Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείς να δείς εδώ ενώ αν θες να πάρεις απαντήσεις μέσω του Singleparent.gr, μπορείς να υποβάλλεις το ερώτημά σου, μέσω της ειδικής φόρμας εδώ.