Ο γιός μου αρνείται να πάει σχολείο. Τί να κάνω;

0

Ερώτημα

«Καλημέρα σας! Έχω έναν γιό 4,5 ετών τον οποίο μεγαλώνουμε αποκλειστικά εγώ και ο άντρας μου. Φέτος ήρθε η ώρα να πάει στο προνήπιο και από την αρχή είχε κάποια σχετική δυσκολία να μας αποχωριστεί. Όμως τη φετινή χρονιά και ο άντρας μου που είναι εκπαιδευτικός, αναγκάστηκε να φύγει σε άλλο μέρος καθώς δεν μπόρεσε να πάρει την πολυπόθητη απόσπαση. Ο γιός μου από τη στιγμή που έφυγε ο πατέρας του, έχει προσκολληθεί ακόμη περισσότερο σε μένα και είναι ανένδοτος να πάει σχολείο. Όποτε του το αναφέρω, μου λέει ότι δεν αισθάνεται καλά, έχει τάση για εμετό κλπ. και εγώ δεν τον πιέζω από φόβο μην αρχίσει να ζητάει τον πατέρα του. Τί να κάνω; Να το πάρω απόφαση ότι δεν θα πάει προνήπιο;»

Απαντάει ο Διδάκτωρ Ψυχολογίας και ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής, κύριος Γρηγόρης Βασιλειάδης

Θα σας πρότεινα να συζητήσετε το θέμα με την διευθύντρια του παιδικού σταθμού. Ίσως μπορέσει να σας προτείνει εναλλακτικές λύσεις σταδιακής προσαρμογής –δικής σας και του μικρού- στην νέα πραγματικότητα.

Η όποια ψυχική αναστάτωση μπορεί να νιώθετε εσείς σίγουρα έχει επιπτώσεις στις αντιδράσεις του παιδιού σας.

Σε συνεργασία με τον σύζυγό σας, το παιδί θα μπορέσει να εμπεριέξει την νέα κατάσταση και να ανταποκριθεί, χωρίς να υφίσταται κάποια πίεση, στη σχολική του προσαρμογή.

Γρηγόρης Βασιλειάδης  , M.Sc. Ph.D.
Διδάκτωρ Ψυχολογίας Α.Π.Θ.
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής
Μέλος του Σ.Ε.Ψ. (Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων) και της E.F.T.A. (European Family Therapy Association)
Κινητό: 6977.86.64.61
E-mail: info@aftognosia.gr
Web: www.aftognosia.gr
Facebook: https://www.facebook.com/gbasileiades1

Μπορείτε κι εσείς να υποβάλετε το ερώτημά σας, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ!