Ο εν διαστάση σύζυγος θέλει να δημιουργήσει την εντύπωση ότι είμαι τρελή για να πάρει τη συνεπιμέλεια. Τί να κάνω;

0

«Ο εν διασταση συζυγος θελει στο δικαστηριο να δημιουργησει την αισθηση οτι ειμαι τρελη, οτι ειμαι ψυχολογικα ασθενης, και για αυτο το λογο να παρει την συνεπιμελεια του παιδιου. Πρεπει να κανω κατι εγω; Πρεπει να κινητοποιηθω με καποιο τροπο για να αποδειξω το αντιθετο;»

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Παρασκευή Κουπλίδου

Δεν ξέρω πού ορμώμενη το αναφέρετε αυτό. Μήπως σας έχει κοινοποιηθεί κάποιο δικόγραφο το οποίο σας καταλογίζει ψυχικό νόσημα ή κάποια μη κανονική συμπεριφορά ή είναι κάτι το οποίο απλά υποψιάζεστε? Καθόσον αν υπάρχει η βάση ενός δικογράφου με το οποίο σας κατηγορεί για συγκεκριμένα πράγματα θα μπορούσατε με ένα έγγραφο δημόσιου φορέα που πιστοποιεί την καλή σας υγεία και την ψυχική σας ισορροπία να διαλύσετε οιαδήποτε αντίθετη στο πρόσωπό σας υποψία. Επιπλέον η φυσική σας παρουσία στη δίκη και η σύμπραξη κάποιου μάρτυρα από την πλευρά σας είναι επιπλέον στοιχεία που ενισχύουν τη θέση σας περί της καλής σας υγείας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως αυτός που φέρει το βάρος της αποδείξεως είναι εκείνος που προβάλλει τον ισχυρισμό και εν προκειμένω ο εν διαστάσει σύζυγός σας θα πρέπει να αποδείξει το πρόβλημα υγείας σας αν και εφόσον υπάρχει και συνήθως όλα αυτά για να αποδειχθούν χρειάζονται ιατρικά έγγραφα και μαρτυρίες ειδικών και όχι απλές μαρτυρίες φίλων ή συγγενών πρόθυμων να συμπράξουν.

Παρασκευή Κουπλίδου
Δικηγόρος
Γρ. Λαμπράκη 52, Γλυφάδα Αττικής
Τηλέφωνο: 210-9639203
E-mail:vkouplidou@yahoo.gr
Web:www.kouplidou-law.gr

Τώρα μπορείς να επισκεφθείς, επιλεγμένους ειδικούς συνεργάτες μας, μέσω του προγράμματος «Πρώτη Επίσκεψη δωρεάν». Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείς να δείς εδώ ενώ αν θες να πάρεις απαντήσεις μέσω του Singleparent.gr, μπορείς να υποβάλλεις το ερώτημά σου, μέσω της ειδικής φόρμας εδώ.