Μπορούν τα παιδιά να πάρουν και το δικό μου επίθετο αν συμφωνήσει ο πρώην;

«Καλησπέρα σας, έχω δυο αγόρια 12 και 9 χρονών και θα ήθελα τα παιδιά μου να έχουν και το δικό μου επίθετο. Είναι αδύνατο αυτό; Η δικηγόρος μου, μου είπε ότι είναι πολύ δύσκολο. Την επιμέλεια των παιδιών την έχω εγώ , αλλά την γονική μέριμνα την έχουμε από κοινού. Αν υπογράψει ο πρώην σύζυγος μου , μπορεί να γίνει;»

Απαντάει η δικηγόρος Αθηνών κυρία Σοφία Ι. Αντωνοπούλου, από το δικηγορικό γραφείο Attica Lawyers

Αγαπητή φίλη,

η σχετική αλλαγή στην καταχώρηση του επωνύμου των τέκνων στο ληξιαρχείο γίνεται με αίτηση των γονέων με τη διαδικασία της εκουσίας δικαιοδοσίας ενώπιον του δικαστηρίου. Το δικαστήριο πρέπει να πιθανολογήσει ότι υπάρχει λόγος να γίνει η σχετική προσθήκη και του μητρικού επωνύμου, αλλά αφ’ ης στιγμής δεν διαφωνεί και ο πατέρας των παιδιών και το δηλώσει αυτό και στο δικαστήριο, πιθανόν να μην υπάρχει πρόβλημα για αυτή την αλλαγή.

Σοφία Ι. Αντωνοπούλου
Δικηγόρος Αθηνών
Γ. Παπανδρέου 106Β, Ζωγράφου,
Τ.Κ. 15773
Τηλέφωνο: 210-7295274 / Fax: 210-7295275
Κιν. 6978 123649
Email: info@atticalawyers.gr
Web: www.atticalawyers.gr

Τώρα μπορείς να επισκεφθείς, επιλεγμένους ειδικούς συνεργάτες μας, μέσω του προγράμματος «Πρώτη Επίσκεψη δωρεάν». Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείς να δείς εδώ ενώ αν θες να πάρεις απαντήσεις μέσω του Singleparent.gr, μπορείς να υποβάλλεις το ερώτημά σου, μέσω της ειδικής φόρμας εδώ.