Μπορώ να χρησιμοποιήσω το διαζευκτήριο του 2ου γάμου μου για την αλλαγή οικογενειακής κατάστασης στην εφορία;

«Γεια σας. Έχω στην κατοχή μου μόνο ένα διαζευκτήριο για την τέλεση 2ου γάμου το οποίο εκδόθηκε πριν 15 χρόνια. Μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτό για την αλλαγή οικογενειακής κατάστασης στη μηχανοργάνωση του taxisnet; Ευχαριστώ».

Απαντάει η λογίστρια, φοροτεχνικός και οικονομική σύμβουλος κυρία Ειρήνη Τσεσμελή

Αγαπητή Κυρία,

Αν είχατε παντρευτεί τον ίδιο άνθρωπο για 2η φορά , θα απευθυνθείτε στο τμήμα μητρώο της Δ.Ο.Υ που ανήκετε και θα καταθέσετε το διαζευκτήριο.Εαν σας πουν ότι πρέπει να καταθέσετε καινούριο διαζευκτήριο για να ακυρώνει τον 2ο γάμο σας θα τους πείτε να σας αλλάξουν την οικογενειακή σας κατάσταση διότι δεν ζείτε μαζί και έχετε χωρίσει και να σας καταχωρήσουν ως εν διάσταση διότι δεν είναι έτοιμα τα χαρτιά σας ακόμα. Το ίδιο ισχύει εάν ο 2ος γάμος σας ήταν με άλλον σύζυγο. Θα ζητήσετε να σας αλλάξουν την οικογενειακή σας κατάσταση από έγγαμη σε εν διαστάση μέχρι την έκδοση του καινούριου διαζευκτηρίου.

Με εκτιμηση,

Ειρήνη Τσεσμελή
Φοροτεχνικός- Λογίστρια-Οικονομική Σύμβουλος
Θράκης 10, Άγιος Δημήτριος Μπραχάμι
Τηλέφωνο: 2112102823
Κινητό: 6976982983
Web: www.taxgservices.gr
Email:tsesmeliservises@gmail.com

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!